Intro
- Najlepsie horuce, kedy sa nam syr este "taha".
Ingrediencie:
- Gnocci, syr – ja som mala mix na gratin (parmesan, emental, mozarella), olivovy olej, sol, mck.
Postup:
- Olej si zohrejeme na panvici pridame gnocci.
- Podlejeme vodou tak do 2/3 gnocci. (Gnocci su uz varene, teraz ich chceme len prehriat v syrovej omacke. Nie vsak dlho, aby sa nam nerozvarili.)
- Ked nam vsetko buble (varime nezakryte) a voda sa trochu odpari a naberie mliecnu farbu (to je skrob, ktory nam zahusti omacku) zacneme po castiach pridavat syr.
- Zmiernime ohen a za staleho miesania nechame rozpustit do konzistencie, ktora nam vyhovuje. Dochutime solou, korenim.
- Ak je omacka prilis husta, mozme zriedit mliekom, ak prilis riedka pridame syr.
- Vychladnutim sa syrova omacka zhusti, takze treba na to brat ohlad.
- Podavame.
Tip:
- Recept na gnocci zo zvyskovych uvarenych zemiakov je tu:
https://natnatcooks.blogspot.com/2022/07/gnocchi-na-cesnaku-s-parmezanom.html
Comments
Post a Comment