Gnocchi na cesnaku s parmezanom

Intro

  • Vyuzitie uvarenych zemiakov z predosleho dna.

Ingrediencie:

  • Na gnocci: 0,5kg uvarene zemiaky, 150gr muka (ja som mala hladku), 1ks vajce (len zltok), sol, stipka muskatovy oriesok.
  • Na parmezanovu omacku: cca 40gr parmezan, 2 struciky pretlaceny cesnak, olej, sol, mlete cierne korenie (MCK).

Postup:

  • Gnocci:
  • Zemiaky si popucime, pridame muku, sol, muskatovy oriesok a MCK. Vypracujeme cesto. (ak je prilis riedke pridame viacej muky).
  • Vyvalkame si dlanami dlhe hrube „rezance“, ktore postupne nakrajame na cca 2cm kusky, ktore v dlaniach spracujeme na tvar gnocci a vydlickou zo strany zatlacime.
  • Ak sa nam pilis lepia spracuvame v zamucnenych dlaniach a ukladame na zamucnenu dosku.
  • Vodu v hrnci privedieme do varu a osolime. Gnocci v nej varime a ked vyplavaju na povrch (na hladinu), vyberieme a ukladame do misy, naolejujeme aby sa nam nelepili.
  • Cca 1.5 dc vody, v ktorej sa nam gnocci varili si zachovame bokom (pouzijeme na omacku).
  • Parmezanova omacka.
  • Cesnak si na oleji kratko podusime, osolime okorenime a pridame gnocci, podlejeme trochou vody a zasypeme vacsinou parmezanu.
  • Nechame trochu povarit, aby sa nam parmezan roztopil.
  • Podavame posypane zvyskom parmezanu a troskou bazalky (nemusi byt).

Tip:

  • Uvarene gnocci je mozne uskladnit 2 dni v chladnicke a len na panvici zohriat s roznymi omackami.

Comments