Intro
- Vyuzitie uvarenych zemiakov z predosleho dna.
Ingrediencie:
- Na gnocci: 0,5kg uvarene zemiaky, 150gr muka (ja som mala hladku), 1ks vajce (len zltok), sol, stipka muskatovy oriesok.
- Na parmezanovu omacku: cca 40gr parmezan, 2 struciky pretlaceny cesnak, olej, sol, mlete cierne korenie (MCK).
Postup:
- Gnocci:
- Zemiaky si popucime, pridame muku, sol, muskatovy oriesok a MCK. Vypracujeme cesto. (ak je prilis riedke pridame viacej muky).
- Vyvalkame si dlanami dlhe hrube „rezance“, ktore postupne nakrajame na cca 2cm kusky, ktore v dlaniach spracujeme na tvar gnocci a vydlickou zo strany zatlacime.
- Ak sa nam pilis lepia spracuvame v zamucnenych dlaniach a ukladame na zamucnenu dosku.
- Vodu v hrnci privedieme do varu a osolime. Gnocci v nej varime a ked vyplavaju na povrch (na hladinu), vyberieme a ukladame do misy, naolejujeme aby sa nam nelepili.
- Cca 1.5 dc vody, v ktorej sa nam gnocci varili si zachovame bokom (pouzijeme na omacku).
- Parmezanova omacka.
- Cesnak si na oleji kratko podusime, osolime okorenime a pridame gnocci, podlejeme trochou vody a zasypeme vacsinou parmezanu.
- Nechame trochu povarit, aby sa nam parmezan roztopil.
- Podavame posypane zvyskom parmezanu a troskou bazalky (nemusi byt).
Tip:
- Uvarene gnocci je mozne uskladnit 2 dni v chladnicke a len na panvici zohriat s roznymi omackami.
Comments
Post a Comment