Lasagne plnene spenatom a grilovanymi paprikami

 

 

Ingrediencie: 

- lasagne (surove, urcene na pouzitie bez predvarenia),

- 1. vrstva uduseny spenat na cesnaku, mascarpone 500ml, 2x vajce, muskatovy oriesok, sol, mck, olivovy olej (1-2 PL),

- 2. vrstva: paradajaky v konzerve, susene oregano, susena petrzlenova vnat, mck, sol, troska olivoveho oleja (1-2PL), (cukor - podla chuti),

- paprika (kapia), cherry paradajky,

- parmezan, gouda syr, mozarella syr.


Postup:

-  zmiesame si 1. a 2. vrstvu,

- kapie si naolejujeme, posolime a dame kratko pod gril pokial ciastocne nezmaknu (velmi kratko a prudko),

- na plech si navrstvime 2. vrstvu (paradajkovu),

- navrstvime lasagnove cesto,

- navrstvime 1. vrstvu, posypeme parmesanom,

- navrstvime lasagne,

- navrstvime 2. vrstvu, na to poukladame ugrilovane papriky a rozpolovickovane paradajky, posypeme goudou,

- navrstvime lasagne,

- pokracujeme 1. vrstvou s parmesanom,

- postup opakujeme a koncime lasagnami s 2. paradajkovou vrstvou, posypeme mozarellou,

- pecieme zakryte alobaom na 220 st cca 45min,

- ak su cestoviny uvarene, odorkyjeme a zapecieme do zlatista este 15min.

Comments