Telacie v paprikovo-paradajkovej omacke

 

Intro

  • Zase telacina s mediterianskym podtonom.
  • Tuto omacku netreba vobec zahustovat.

Ingrediencie

  • Telacina: (600gr telacie, mlade hovadzie maso) na vacsie kocky pokrajana.
  • Omacka: 4ks ocistena paprika (nakrajana na pruzky, kapara moze byt aj zelena, ale nie masovita paprika), 5ks stredna na kusky nakrajana paradajka, 1PL sladka paprika, 1PL udena paprika, 2PL paradajkova pretlak, 2ks stredna cibula, 2x strucik cesnak, 1PL muka. Sol, MCK (prip. chilly), olej. Vyvar/voda na podliatie. Citron (ocot) v pripade potreby na dochutenie.

Postup

  • Telacina:
  • Na oleji si udusima na drobno pokrajanu cibulu a potom chvilu cesnak. Medzi tym si pokrajame maso. Cibulu a cesnakom si dame na jednu stranu hrnca.
  • Maso si prudko zo vsetkych stran oprazime, aby sa nam pekne zatiahlo. Zatiahnutu telacinu premiesame s cibulou a cesnakom a pridame paradajky + 3ks paprika (2ks si ponechame na koniec). A tochu za staleho miesania podusime.
  • Zalejeme vyvarom/vodou.
  • Pridame vsetky ostatne korenimy (okrem papriky, nechceme, aby sa nam rozvarila)
  • Dusime na velmi miernom ohni 1,5 hodiny.
  • Maso vyberieme.
  • Omacku si rozmixujeme a dochutime.
  • Do omacky vlozime zvysne papriky a vlozime naspat maso.
  • Dusime dalsich 30min, pripadne pokial nie je maso dostatocne makke.
  • Ak chceme omacku hustejsiu dusime odokryte, aby sa odparovala.
  • Podavame s cestovinou, pripadne haluskami a pecenou zeleninou.

Tip

  • Vzdy sa snazim pripravit viacej omacky, ktoru zamrazim a podavam kedykolvek s cestovinou.

Comments