Intro
- Mensia obmena klasiky, treba vyskusat.
Ingrediencie:
- Cesto: 100gr maizena (prip klasicka muka), 100 gr muka (hladka)– vcelku teda 200g muky (bud kombinovanej, alebo jeden druh), 200ml voda, stipka sol, 1PL olej, 1-2CL med, stipka prasku do peciva.
- Na podavanie: skorica, ovocie. Na vyprazanie olej.
Postup:
- Vypracujeme si cesticko zo vsetkych ingrediencii (malo by mat konzistenciu ako klasicke palacinkove cesto – jemne “tecuce”, cize ak treba doplnime muku alebo vodu), dochutime podla potreby (viac medu) a nechame postat aby zacalo “bublinkovat” cca 10min.
- Rozohrejeme si trosku oleja na teflonovej panvici.
- Vyprazame klasicky ako palacinky, len kratsie, lebo cesto ma tendencie rychlo zchrumkaviet.
Tip:
- Doporucujem spravit 1. palacinku a skusit, ci chuti a pripadne dochutit viac medom.
- Najlepsie podavane hned teple.
Comments
Post a Comment