Intro
- Pre tych, ktori maju radi divinu.
Ingrediencie:
- 500g diviny, 2 stredne cibule, 3 truciky cesnaku, 1dc cerv. vina, 2dc zeleninovy vyvar (voda).
- Korenie: 5 susenych borievok, 3PL paradakovy pretlak, 4PL olej, kocka masla (1.5x1.5cm, ale nemusi byt), muskatovy oriesok, 2 bobkove listy, sol, cierne korenie, 1 P slivkovy dzem, 1KL sladkej mletej papriky, ½ tymian.
- Ocistene a pokrajane sampinony.
- 2PL muky (na obalenie masa), olej na oprazenie masa.
- Na zaver citronova stava (ocot).
Postup:
- Divinu si nakrajame na 3x3cm kusky (my mame radsej vacsie)
- Nakrajame cibulu a pretlacime cesnak.
- Kusky diviny si jemne obalime mukou.
- V hrnci si rozohrejeme olej a divinu v nom prudko oprazime a vyberieme.
- Do vypeku pridame maslo a podusime v nom cibulu a ked je polomakka tak cesnak (ten ale kratko aby nezhorkol).
- Zalejeme vinom a nechame prevriet.
- Do tejto zmesy vratime divinu a pridame vsetko zvysne hore spomenute korenie (okrem hribov) a dobre premiesame.
- Dusime cca 2 hodiny zakryte (do makka, dlzka zavisi od masa).
- Pridame sampinony a dusime dalsiu ½ hodinu odokryte, redukujeme omacku pokial je vsetko dostatocne uvarene, dochutime kyslost citronom (octom).
- Podavame.
Tip:
- Doporucujem s ryzou a grilovanou zeleninou.
- https://natnatcooks.blogspot.com/2023/03/hranolky-v-rure-vsakovake-zeleninove.html
Comments
Post a Comment