Zeleninove rizoto s halloumi

 

 

Intro

  • Absolutna rychlovka.

Ingrediencie:

  • 400gr ryza, 4ks paradajky, ½ cibula na drobno nakrajana, 1 strucik pretlaceny cesnak, 2PL paradajkovy pretlak, 4PL olivovy olej, sol, petrzlenova vnat, mlete chilly (prip mck), 2PL kukurica, 2PL hrasok.
  • Halloumi syr.

Postup:

  • Paradajky si sparime a olupeme, nakrajame na mensie kusky (cca 1cm).
  • Na oleji si do sklovita podusime cibulu a cesnak.
  • Pridame ryzu, trosku podusime. Osolime, okorenime, pridame petrzlenovu vnat.
  • Pridame cast paradajok (1/4) a paradajkovy pretlak a za staleho miesania pomaly dusime.
  • Ked sa nam ryza zacne prichytavat na dno, pridame dalsiu davku paradajok.
  • Takto postupujeme dovtedy, kym nam ryza nezmakne tak ako nam to vyhovuje.
  • My mame radi al dente (na skus trosku tvrdsiu).
  • Pokial nemame viacej paradajok, zalievame vrelou vodou.
  • Ku koncu prisypeme kukuricu a hrasok, spolu porestujeme.
  • Haloumi si prudko oprazime na oleji.
  • Podavame.

Tip:

  • Da sa zapracovat aj zmrazena zeleninova zmes.

Comments