Intro
- Lahsia a zdravsia verzia burgra.
Ingrediencie
- Karbonatky: 400gr brokolica, 2ks vajce, 2PL nastruhany parmezan (syr), 1 hrst cerstva petrzlenova vnat (moze byt aj susena), 1PL suseny majoran, sol, MCK, 1 na drobno nakrajana cibula, 1x strucik cesnak, 4PL struhanka. Platky slaniny.
- Spaldove zemle: 500g spaldova hladka muka, 10g cerstve drozdie, 300ml tepla voda, 2PL olivovy olej, 1PL sol, stipka cukor.
Postup
- Karbonatky: Brokolicu si uvarime a pretlacime vydlickou na mensie kusky.
- Udusime si cibulu a cesnak. Nechame vychladnut.
- Do brokolice si vmiesame: na drobno nakrajanu petrzlen. vnat, majoran, sol, MCK, vychladnutu cibulu s cesnakom a vajcia.
- Dobre premiesame. Ak je potrebne pridame struhanku tak aby sme mohli vytvarovat karbonatky (4PL mozu stacit).
- Karbonatky zabalime do 2 platkov slaniny a ukladame na plech vystlany papierom na pecenie.
- Pecieme cca 20min na 200st.
- Spaldove zemle: Drozdie si zmiesame s 100ml vody, cukrom, solou a troskou muky. Nechame postat pokial nezacne bublinkovat.
- Drozdovu zmes zamiesame s ostatnymi ingredienciami a dobre premiesime do jednotneho cesta a nechame stat min. 2 hodiny, aby cesto vykyslo (zakryjeme utierkou).
- Po 2 hodinach formujeme z cesta zemle.
- Dame piect do predhriatej rury na 220 stupnou na 15 min a potom ruru kratko otvorime a po zavreti pecieme na dalsich 10min na 200 st (ak nam vrch hnedne prekryjeme papierom na pecenie).
- Zemle nechame na roste vychladnut.
- Zemle oblozime roznymi omackami a
brokolicovymi karbonatkami (mozme aj 2 na kazdu zemlu).
Tip
Comments
Post a Comment