Spaldove zemle s brokolicovymi karbonatkami v slanine

 

Intro

  • Lahsia a zdravsia verzia burgra.

Ingrediencie

  • Karbonatky: 400gr brokolica, 2ks vajce, 2PL nastruhany parmezan (syr), 1 hrst cerstva petrzlenova vnat (moze byt aj susena), 1PL suseny majoran, sol, MCK, 1 na drobno nakrajana cibula, 1x strucik cesnak, 4PL struhanka. Platky slaniny.
  • Spaldove zemle: 500g spaldova hladka muka, 10g cerstve drozdie, 300ml tepla voda, 2PL olivovy olej, 1PL sol, stipka cukor.

Postup

  • Karbonatky: Brokolicu si uvarime a pretlacime vydlickou na mensie kusky.
  • Udusime si cibulu a cesnak. Nechame vychladnut.
  • Do brokolice si vmiesame: na drobno nakrajanu petrzlen. vnat, majoran, sol, MCK, vychladnutu cibulu s cesnakom a vajcia.
  • Dobre premiesame. Ak je potrebne pridame struhanku tak aby sme mohli vytvarovat karbonatky (4PL mozu stacit).
  • Karbonatky zabalime do 2 platkov slaniny a ukladame na plech vystlany papierom na pecenie.
  • Pecieme cca 20min na 200st.
  • Spaldove zemle: Drozdie si zmiesame s 100ml vody, cukrom, solou a troskou muky. Nechame postat pokial nezacne bublinkovat.
  • Drozdovu zmes zamiesame s ostatnymi ingredienciami a dobre premiesime do jednotneho cesta a nechame stat min. 2 hodiny, aby cesto vykyslo (zakryjeme utierkou).
  • Po 2 hodinach formujeme z cesta zemle.
  • Dame piect do predhriatej rury na 220 stupnou na 15 min a potom ruru kratko otvorime a po zavreti pecieme na dalsich 10min na 200 st (ak nam vrch hnedne prekryjeme papierom na pecenie).
  • Zemle nechame na roste vychladnut.
  • Zemle oblozime roznymi omackami a brokolicovymi karbonatkami (mozme aj 2 na kazdu zemlu).

Tip

Comments