Intro
- Pre vsetkych milovnikov vsetkeho morskeho.
Ingrediencie:
- 1kg slavky (musle), 100ml olej, 100g maslo, 6 strucikova pretlaceny cesnak, 1dc biele vino, 150 – 200 ml smotana na varenie, stipka chilli vlociek, tymian, ½ CL Dijon horcica, ½ citron stava, sol. Petrzlenova vnat. Citron na podavanie.
Postup:
- Pripravime si dostatocne velky hrniec s pokrievkom, budeme nim triast.
- Cesnak si v nom udusime na oleji, pridame maslo, nechame prepenit a podlejeme vinom. Ochutime solou, chilli, horcicou, tymianom a citronovou stavou, zalejeme smotanou a nechame prebublat.
- Dochutime,
- Do bublavej omacky pridame slavky a hrncom zatrasieme aby sa premiesali s omackou.
- Takto zakryte nechame varit v zakrytom hrnci 8-10min.
- Pred podavanim posypeme petrzlenovou vnatou.
- Podavame s citronom.
Tip:
- Slavky, ktore sa neotvorili nekonzumujeme.
Comments
Post a Comment