Slavky vo vinnej omacke


Intro

  • Pre vsetkych milovnikov vsetkeho morskeho.

Ingrediencie:

  • 1kg slavky (musle), 100ml olej, 100g maslo, 6 strucikova pretlaceny cesnak, 1dc biele vino, 150 – 200 ml smotana na varenie, stipka chilli vlociek, tymian, ½ CL Dijon horcica, ½ citron stava, sol. Petrzlenova vnat. Citron na podavanie.

Postup:

  • Pripravime si dostatocne velky hrniec s pokrievkom, budeme nim triast.
  • Cesnak si v nom udusime na oleji, pridame maslo, nechame prepenit a podlejeme vinom. Ochutime solou, chilli, horcicou, tymianom a citronovou stavou, zalejeme smotanou a nechame prebublat.
  • Dochutime,
  • Do bublavej omacky pridame slavky a hrncom zatrasieme aby sa premiesali s omackou.
  • Takto zakryte nechame varit v zakrytom hrnci 8-10min.
  • Pred podavanim posypeme petrzlenovou vnatou.
  • Podavame s citronom.

Tip:

  • Slavky, ktore sa neotvorili nekonzumujeme.


Comments