Pecene brokolicove karbonatky v slanine

Intro

  • Lahke, zdrave, chutne, zelene (s troskou masa).

Ingrediencie

  • 400gr brokolica, 2ks vajce, 2PL nastruhany parmezan (akykolvek syr), 1 hrst cerstva petrzlenova vnat (moze byt aj susena), 1PL suseny majoran, sol, MCK, 1 na drobno nakrajana cibula, 1x strucik cesnak, 4PL struhanka. Platky slaniny.

Postup

  • Brokolicu si uvarime a pretlacime vydlickou na mensie kusky.
  • Udusime si cibulu a cesnak. Nechame vychladnut.
  • Do brokolice si vmiesame: na drobno nakrajanu petrzlen. vnat, majoran, sol, MCK, vychladnutu cibulu s cesnakom a vajcia.
  • Dobre premiesame. Ak je potrebne pridame struhanku tak aby sme mohli vytvarovat karbonatky (4PL mozu stacit).
  • Karbonatky zabalime do 2 platkov slaniny a ukladame na plech vystlany papierom na pecenie (pozri foto nizsie).
  • Pecieme cca 20min na 200st, tak aby slanina schrunkavela.
  • Podavame.

Tip

  • Chutia aj ked su vychlanute, ohrievatelne v rure.
  • Velmi vdacne jedlo aj na leto.

 

 


Comments