Chlieb spaldovy celozrnny

 

Intro

  • Najlepsi je teply s maslom, ktore sa na nom topi.

Ingrediencie:

  • 500g spaldova celozrnna muka, 10g cerstve drozdie, 350ml tepla/izbova teplota voda, 2PL olivovy olej, 1PL sol, stipka cukor.

Postup:

  • Drozdie si zmiesame s 100ml vody, cukrom, solou a troskou muky. Nechame postat pokial nezacne bublinkovat.
  • Drozdovu zmes zamiesame s ostatnymi ingredienciami a dobre premiesime do jednotneho cesta a nechame stat min. 2 hodiny, aby cesto vykyslo (zakryjeme utierkou).
  • Po 2 hodinach dame do formy vystlanej papierom na pecenie (uz viacej nemiesime).
  • Dame piect do predhriatej rury na 220 stupnov na 15 min a potom ruru kratko otvorime a po zavreti pecieme na dalsich 15min na 200 st (ak nam vrch hnedne prekryjeme papierom na pecenie).
  • Chlieb nechame na roste vychladnut (alebo hned s tym maslom za horuca).
  • Podavame.

 

Comments