Stavnate zapecene cestoviny paradajkove

Intro

  • Obmena klasickych cestovin v omacke.

Ingrediencie:

  • 300g cestoviny (u nas spaldove).
  • Omacka: 400g paradajka (ja som mala konzervovane uz olupane), oliv.olej, 100g nastruhany parmezan, 2x pretlaceny strucik cesnak, sol, cukor, mck, susena bazalka.
  • 200g syr na posypanie.

Postup:

  • Priprava omacky: paradajky si podusime na oleji do makka.
  • Pridame cesnak a vsetky koreniny podla vlastnej preferencie.
  • Podusime a nakoniec zahusime parmezanom. Odstavime.
  • Cestoviny si v osolenej vode uvarime do polomakka.
  • Uvarene cestoviny zamiesame do omacky, premiesame s parmezanom a 1/3 syra na posypanie.
  • Cestoviny vlozime do zapekacej misy a posypeme syrom.
  • Zapekame v predohriatej rury na cca 180st pokial nam cestovina nezacne bublat a syr nie je pripeceny do polohneda.
  • Podavame.

Tip:

  • Ohrievatelne aj na druhy den.

Comments