Intro
- Obmena klasickych cestovin v omacke.
Ingrediencie:
- 300g cestoviny (u nas spaldove).
- Omacka: 400g paradajka (ja som mala konzervovane uz olupane), oliv.olej, 100g nastruhany parmezan, 2x pretlaceny strucik cesnak, sol, cukor, mck, susena bazalka.
- 200g syr na posypanie.
Postup:
- Priprava omacky: paradajky si podusime na oleji do makka.
- Pridame cesnak a vsetky koreniny podla vlastnej preferencie.
- Podusime a nakoniec zahusime parmezanom. Odstavime.
- Cestoviny si v osolenej vode uvarime do polomakka.
- Uvarene cestoviny zamiesame do omacky, premiesame s parmezanom a 1/3 syra na posypanie.
- Cestoviny vlozime do zapekacej misy a posypeme syrom.
- Zapekame v predohriatej rury na cca 180st pokial nam cestovina nezacne bublat a syr nie je pripeceny do polohneda.
- Podavame.
Tip:
- Ohrievatelne aj na druhy den.
Comments
Post a Comment