Intro
- Super pre navstevu, super snack pre seba.
Ingrediencie:
- Pizza cesto (ja kupene, ak domace tak vyvalkane na na tenko 0,5cm),
- Paradajkovy dressing (1PL pretlak, 1PL olej, sol, mck, oregano).
- Na male kocky (0.5x0.5cm) pokrajany syr (mozzarella, ja som pouzila gouda syr)
- Na potretie: oliv.olej (pretlaceny cesnak)
Postup:
- Cesto si rozkrajame na cca 2.5-3cm stvorceky
- Nanesieme dressing. A nan poukladame kocky syra, ktore do cesta zabalime a dobre uzavrieme aby nam syr nevytiekol a spracujeme do gulky. (pozri foto dole).
- Gulky si ukladame na plech (ak chceme aby
boli spojene s odstupom 0,5cm, ak nie ta s vacsim) a to castou, ktoru sme uzatvarali nadol (aby vyzerali pekne).
- Gulky potrieme olejom.
- Ruru si predhrejeme a pecieme na 200 st cca 15-20min (zavisi od rury).
- Po vybrati z rury potrieme olejom (pripadne olejom s pretlacenym cesnakom).
- Podavame.
Tip:
- Chutia vynikajuco aj na druhy den na ranajky pripadne desiatu.
- Ak gulky poukladate tesne k sebe, pecenim sa spoja a bude to mat taky ten trhaci efekt s tahajucim sa syrom.
Comments
Post a Comment