Intro
- Cokolvek citronove s lososom je fajnotka.
- A tie farby.
Ingrediencie:
- Rizoto: 1 mensia cibula, 1x pretlaceny strucik cesnak, stava z ½ citron, sol, mck, 2CL kurkuma, 1PL maslo, petrzlen (ja som mala petrzlenove stonky), chili (nemusi byt), hrst mrazeneho hrasku.
- Udeny losos. Kopor na posypanie.
Postup:
- Udeny losos si pokorenime a pokvapkame citronom. Nechame “marinovat”.
- Cibulu (a petrzlenove stonky, ak mame vnat tak tu pridame s vodou neskor) si udusime, pridame cesnak. Chvilu podusime.
- Pridame ryzu a kurkumu a chili. Pridame trosku vody a za staleho miesania varime.
- Postup pridavania vody opakujeme az kym nema ryza hustu (az omackovu) konzistenciu a tvrdost taku aka nam vyhovuje.
- Na koniec primiesame maslo, pridame citronovu stavu (postupne podla toho aku kyslost mame radi), hrasok (prehrejeme v ryzi) a dochutime.
- Dobre premiesame.
- Podavame s udenym lososom a posypeme koprom (nemusi byt).
Tip:
- Chuti vynikajuco s akoukolvek rybou.
Comments
Post a Comment