Intro
- Nie su dokonalo okruhle, ale dokonale chutne a makke.
Ingrediencie:
- 500g muka spaldova hladka, 200ml tepla voda z rychlovarnej kanvice (je dolezita tepla voda), 1CL sol, 3PL olivovy olej.
Postup:
- Vymiesime si cesto (makke, nie velmi lepive, len ciastocne, ale zase nesmie byt tvrde, pomer muky zavisi od toho aku pouzijete).
- Nechame postat min 10min (ja cca 30min).
- Cesto vyberieme, este kratko premiesime a rozdelime na 10ks a rozvalkame tenke placky (pouzijuc muku, aby sa nam nelepili).
- Na suchej panvici opekame tak, ze ked nam zacnu vyskakovat vzducne bubliny, obratime.
- Placky hned ukladame na tanier a prikryjeme druhym tanierom aby zostali makke vdaka vlhkosti.
- Podavame plnene s masom, zeleninou, sunkou, syrom, dresingami.
Tip:
- Z tejto davky mi vyslo 10 tenuckych makkych kuskov.
- Ja ich budem zajtra zapekat na desiatu, preto su trosku "blede".
- Ale cerstvo naplnene chutia vynikajuco.
Comments
Post a Comment