Domace spaldove tortilly

Intro

  • Nie su dokonalo okruhle, ale dokonale chutne a makke.

Ingrediencie:

  • 500g muka spaldova hladka, 200ml tepla voda z rychlovarnej kanvice (je dolezita tepla voda), 1CL sol, 3PL olivovy olej.

Postup:

  • Vymiesime si cesto (makke, nie velmi lepive, len ciastocne, ale zase nesmie byt tvrde, pomer muky zavisi od toho aku pouzijete).
  • Nechame postat min 10min (ja cca 30min).
  • Cesto vyberieme, este kratko premiesime a rozdelime na 10ks a rozvalkame tenke placky (pouzijuc muku, aby sa nam nelepili).
  • Na suchej panvici opekame tak, ze ked nam zacnu vyskakovat vzducne bubliny, obratime.
  • Placky hned ukladame na tanier a prikryjeme druhym tanierom aby zostali makke vdaka vlhkosti.
  • Podavame plnene s masom, zeleninou, sunkou, syrom, dresingami.

Tip:

  • Z tejto davky mi vyslo 10 tenuckych makkych kuskov.
  • Ja ich budem zajtra zapekat na desiatu, preto su trosku "blede".
  • Ale cerstvo naplnene chutia vynikajuco.

Comments