Domaca tatarka z jogurtu a grilovana zelenina

Intro

  • Zdrave a lahke – dokonca aj s tou tatarkou.

Ingrediencie:

  • Zelenina (akakolvek) u nas: baklazan, cuketa, cerstva kapia. Olivovy olej, sol, mck.
  • Tatarska omacka: 200ml jogurt, 3x mensie na drobno nakrajane nakladane uhorky, 2PL olej, ¼ na drobno nakrajana cibula, 1PL dijonska horcica, ocot (prip. citronova stava alebo stava z nakladanych uhoriek), sol, MCK.

Postup:

  • Tatarska omacka: vsetky ingrediencie zmiesame a dochutime podla preferencii. Nechame postat 15min v chladnicke, aby sa chute prepojili.
  • Zeleninu si nakrajame na 1cm pasy (tak ako na foto).
  • Baklazan posolime a nechame postat 10min a potom oplachneme.
  • Zeleninu si posolime, okorenime a potrieme olejom a poukladame na plech vystlany papierom na pecenie.
  • V predhriatej rure pecieme na funkcii gril pokial zelenina nechyta hnedu farbu a nie je makka, 1x obratime.
  • Podavame s pecenymi zemiakmi.

Tip:

  • Zeleninu je mozne trosku doolejovat a uskladnit v chladnicke a podavat ako snack s chlebom, ako predjedlo, na salat v chladnom stave.
  • Omacka vydrzi 3 dni v chladnicke.

Comments