Intro
- Zdrave a lahke – dokonca aj s tou tatarkou.
Ingrediencie:
- Zelenina (akakolvek) u nas: baklazan, cuketa, cerstva kapia. Olivovy olej, sol, mck.
- Tatarska omacka: 200ml jogurt, 3x mensie na drobno nakrajane nakladane uhorky, 2PL olej, ¼ na drobno nakrajana cibula, 1PL dijonska horcica, ocot (prip. citronova stava alebo stava z nakladanych uhoriek), sol, MCK.
Postup:
- Tatarska omacka: vsetky ingrediencie zmiesame a dochutime podla preferencii. Nechame postat 15min v chladnicke, aby sa chute prepojili.
- Zeleninu si nakrajame na 1cm pasy (tak ako na foto).
- Baklazan posolime a nechame postat 10min a potom oplachneme.
- Zeleninu si posolime, okorenime a potrieme olejom a poukladame na plech vystlany papierom na pecenie.
- V predhriatej rure pecieme na funkcii gril pokial zelenina nechyta hnedu farbu a nie je makka, 1x obratime.
- Podavame s pecenymi zemiakmi.
Tip:
- Zeleninu je mozne trosku doolejovat a uskladnit v chladnicke a podavat ako snack s chlebom, ako predjedlo, na salat v chladnom stave.
- Omacka vydrzi 3 dni v chladnicke.
Comments
Post a Comment