Bravcove platky po taliansky

Intro

  • Super sa hodia k cestovinam.

Ingrediencie:

  • 5ks bravcove kare rezne, 2x kapia (1/4 si nechame na koniec na hryz), 1x konzerva paradajky, 1x hrst cierne olivy, 1x hrst zelene olivy, 2CL kapary, 2 struciky cesnak pretlaceny, 1dc biele vino, 2CL oregano, 1CL bazalka, 1CL cilli, 2PL paradajkovy pretlak, sol, mck, 1CL cukor (nemusi byt). 
  • Cestovina (hrube rezance).

Postup:

  • Masove rezne si osolime, okorenime, pokvapkame olejom (nechame takto marinovat min 10min).
  • Nasledne rezne prudko oprazime na oleji, aby sa stiahli.
  • Zelejeme vinom, nechame alkohol odparit.
  • Pridame paradajky, vsetky ostatne ingrediencie. Zalejeme troskou vody.
  • Dusime (cca 1 hod).
  • Ked je maso makke pridame zvysnu kapiu a dusime este 15min. Ta nam vytvori nieco chrumkave v hustej zeleninovej omacke.
  • Ak je omacka vodnata, odokryjeme a na prudkom ohni za staleho miesania redukujeme. Dochutime (cukor ak su pradajky trpke/kysle).
  • Podavame.

Tip:

  • Halusky by tiez k tomu pasovali.

Comments