Intro
- Super sa hodia k cestovinam.
Ingrediencie:
- 5ks bravcove kare rezne, 2x kapia (1/4 si
nechame na koniec na hryz), 1x konzerva paradajky, 1x hrst cierne olivy, 1x
hrst zelene olivy, 2CL kapary, 2 struciky cesnak pretlaceny, 1dc biele
vino, 2CL oregano, 1CL bazalka, 1CL cilli, 2PL paradajkovy pretlak, sol,
mck, 1CL cukor (nemusi byt).
- Cestovina (hrube rezance).
Postup:
- Masove rezne si osolime, okorenime, pokvapkame olejom (nechame takto marinovat min 10min).
- Nasledne rezne prudko oprazime na oleji, aby sa stiahli.
- Zelejeme vinom, nechame alkohol odparit.
- Pridame paradajky, vsetky ostatne ingrediencie. Zalejeme troskou vody.
- Dusime (cca 1 hod).
- Ked je maso makke pridame zvysnu kapiu a dusime este 15min. Ta nam vytvori nieco chrumkave v hustej zeleninovej omacke.
- Ak je omacka vodnata, odokryjeme a na prudkom ohni za staleho miesania redukujeme. Dochutime (cukor ak su pradajky trpke/kysle).
- Podavame.
Tip:
- Halusky by tiez k tomu pasovali.
Comments
Post a Comment