Peceny karfiolovy natur rezen

 

Intro

  • Karfiol pripraveny v trojobale je fajnota, ale peceny na tento sposob je rychlejsi, dietnejsi a chutnejsi. A priprava “cistejsia” (to obalovanie).

Ingrediencie:

  • 1x karfiol.
  • Marinada: 100ml olivovy olej, pretlaceny 1x strucik cesnak a podla chute mleta cervena paprika, udena mleta paprika, chilli prasok, sol.

Postup:

  • Karfiol si nakrajame na cca 1.5cm hrube “rezne” (tak ako na foto).
  • Poukladame na plech vystlaty papierom na pecenie.
  • Odpadnute mensie ruzicky si tak isto poukladame na plech (alebo pouzijeme na polievku).
  • Pripravime si marinadu, vsetky inrediencie dobre premiesame.
  • Stetcom si marinadou rezne a male ruzicky dobre ponatierame.
  • Pecieme v predhriatej rure na 200st cca 15-20min.
  • Obcas potierame marinadou aby karfiol nevyschol.
  • Ked ja karfiol makky (skusame vydlickou) tak ako nam vyhovuje, podavame.

Tip:

  • Namarinadovany karfiol je mozne si pripravit vopred (namarinadovat) a dat piect tesne pred podavanim.
  • Vyborna lahsia priloha.

Comments