Intro
- Karfiol pripraveny v trojobale je fajnota, ale peceny na tento sposob je rychlejsi, dietnejsi a chutnejsi. A priprava “cistejsia” (to obalovanie).
Ingrediencie:
- 1x karfiol.
- Marinada: 100ml olivovy olej, pretlaceny 1x strucik cesnak a podla chute mleta cervena paprika, udena mleta paprika, chilli prasok, sol.
Postup:
- Karfiol si nakrajame na cca 1.5cm hrube “rezne” (tak ako na foto).
- Poukladame na plech vystlaty papierom na pecenie.
- Odpadnute mensie ruzicky si tak isto poukladame na plech (alebo pouzijeme na polievku).
- Pripravime si marinadu, vsetky inrediencie dobre premiesame.
- Stetcom si marinadou rezne a male ruzicky dobre ponatierame.
- Pecieme v predhriatej rure na 200st cca 15-20min.
- Obcas potierame marinadou aby karfiol nevyschol.
- Ked ja karfiol makky (skusame vydlickou) tak ako nam vyhovuje, podavame.
Tip:
- Namarinadovany karfiol je mozne si pripravit vopred (namarinadovat) a dat piect tesne pred podavanim.
- Vyborna lahsia priloha.
Comments
Post a Comment