Intro
- Domace halusky s cimkolvek chutia vzdy vyborne.
Ingrediencie:
- Halusky: 250g hladka muka (u nas spaldova), 2x
vajce, 100ml mlieko, 100ml vlazna voda, sol (1,5CL sol alebo podla chuti),
olej na premastenie (moze byt maslo).
- Na zapecenie: opecena sunka (slanina), syr (emental) nastruhany.
Postup:
- Halusky: vyslahame si vajcia a pridame tekute ingrediencie, sol a nakoniec vmiesame muku.
- Dobre premiesame a cesto nechame 20min postat.
- Cesto je hutne, lepive.
- Vo vacsom hrnci si privedieme vodu do varu.
- Do vody si vhadzujeme halusky (pouzijuc loparik a noz – noz si vzdy namacame do vriacej vody aby sa nam s cestom lepsie pracovalo, alebo pouzijeme haluskovac, ale ako spomenute vyssie namacame do vody aby sa nam cesto nelepilo a dalo sa s nim lepsie pracovat. (Halusky vhadzujeme po castiach, nie cele cesto naraz.)
- Ked halusky vyplavaju na povrch vody, su hototve. Sitkom ich zbierame do misky.
- Priebezne trosku poolejujeme aby sa nelepili.
- Zapecenie: naolejovane halusky si vlozime do zapekacej misy a premiesame so syrom a sunkou (slaninou).
- Zapekame na grille 15min (tak dlho ako nam to vyhovuje, syr by sa mal roztopit).
- Podavame.
Tip:
- Vzdy hodim najprv 1 halusku a ochutnam a podla toho upravim konzistenciu a slanost halusiek.
- Naolejovane zamrazujem a den pred pouzitim necham rozmrazit a pripravujem s roznymi omackami.
Comments
Post a Comment