Toskanske pecene kuracie prsia

Intro

  • Uz len ta omacka stoji za to.

Ingrediencie:

  • 4ks kuracie prsia.
  • Omacka: 180g v oleji nalozene susene paradajky (pokrajane na mensie kusky), 100g mrazeny listovy spenat (doporucujem den vopred rozmrazit), kysla smotana (250ml), 1 strucik pretlaceny cesnak, sol (podla potreby), 100g nastruhany parmezan.
  • Marinada: vsetko ½ CL: oregano, timian, majoranka, bazalka, mleta paprika, sol. Olej zo susenych paradajok. Vsetko zmiesame.

Postup:

  • Kuracie prsia si umyjeme, vysusime a namarinadujeme (aspon cca 3h pred pecenim, pripadne cez noc). Marinadu dobre vtrieme do masa.
  • Ruru si predhrejeme.
  • Pripravime si omacku zmiesanim vsetkych ingrediencii.
  • Prsia (nie nase, ale kuracie J) si polozime do zapekacej misy a okolo vylejeme omacku. Prsia ponadvyhujeme aby bola omacka rovnomerne rozlozena. Pripadne rukami prsia premasirujeme (kuracie s tou marinadou).
  • Zakryjeme alobalom a pecieme na 220st cca 40min.
  • Odokryjeme a este chvilu nechame prepiect.
  • Dochutime.
  • Podavame.

Tip:

  • Najlepsie s cestovinou.

Comments