Intro
- Uz len ta omacka stoji za to.
Ingrediencie:
- 4ks kuracie prsia.
- Omacka: 180g v oleji nalozene susene paradajky (pokrajane na mensie kusky), 100g mrazeny listovy spenat (doporucujem den vopred rozmrazit), kysla smotana (250ml), 1 strucik pretlaceny cesnak, sol (podla potreby), 100g nastruhany parmezan.
- Marinada: vsetko ½ CL: oregano, timian, majoranka, bazalka, mleta paprika, sol. Olej zo susenych paradajok. Vsetko zmiesame.
Postup:
- Kuracie prsia si umyjeme, vysusime a namarinadujeme (aspon cca 3h pred pecenim, pripadne cez noc). Marinadu dobre vtrieme do masa.
- Ruru si predhrejeme.
- Pripravime si omacku zmiesanim vsetkych ingrediencii.
- Prsia (nie nase, ale kuracie J) si polozime do zapekacej misy a okolo vylejeme omacku. Prsia ponadvyhujeme aby bola omacka rovnomerne rozlozena. Pripadne rukami prsia premasirujeme (kuracie s tou marinadou).
- Zakryjeme alobalom a pecieme na 220st cca 40min.
- Odokryjeme a este chvilu nechame prepiect.
- Dochutime.
- Podavame.
Tip:
- Najlepsie s cestovinou.
Comments
Post a Comment