Intro
- Ziadna vechtovka, verte mi.
- Salat je chrumkavy a zachova si svoju chut.
Ingrediencie:
- 2x hlavka salat, 200ml smotana, 400ml voda, sol, 1PL muka, 4PL cerstvy kopor, ½ citron (stava z neho), 1/2CL cukor, stipka mck.
- Na tvrdo uvarene vajce, na oleji (masti, masle) vypecena slanina.
Postup:
- Salatove listy si dokladne umyjeme a nakrajame na tensie pasiky.
- Na oleji (vypek z pecenej slaniny) si poprazime muku (spravime zaprazku).
- Zalejeme smotanou a vodou, pridame kopor a sol, mck.
- Nechame povarit 10min (obcasne miesame).
- Pridame citornovu stacu, cukor (dochutime).
- Znovu chvilu povarime.
- Odstavime a do vriacej polievky pridame salatove listy.
- Premiesame.
- Podavame.
Tip:
- Podavame s vypecenou slaninou a s na tvrdo uvarenym vajickom.
Comments
Post a Comment