Intro
- Hliva je velmi zdrava a vdacna huba, mne sa asi nikdy nezunuje.
Ingrediencie:
- Hlivy a marinada: 300g hliva, 1x mensia cibula (nakrajana a rozobrata na lupienky), 5x strucik cesnak, 1/2CL: majoran, petrzlenova vnat, timian (susene). Sol, susene chilli, 5PL olej.
- Zemiakove pyre: 0.5kg ocistene na drobno nakrajane zemiaky, 1PL maslo, 1PL olivovy olej, stipka muskatiy oriesok, 4PL smotana na varenie, sol, 1dc vody z uvarenych zemiakov (tu si zachovame pred scedenim zemiakov).
Postup:
- Hlivy, cibulu a struciky cesnaku (vcelku aj so supkou) si namarinadujeme 30min pred pecenim vo vsetkych ingredienciach spomenutych pri hlive.
- Zemiaky si dame varit, do makka.
- Marinovane hlivy si v zapekacej mise dame alobalom zakryte piect do predhriatej rury na 30min na 200st.
- Zemiaky si popucime (nie uplne do kasovita, zachovame male kusky zemiakov) pridame smotanu a kratko povarime, pridame vsetky ostatne ingrediencie spomenute hore (zemiakove pyre). Dobre premiesame.
- Ak je pyre velmi huste pridame mlieko, ak je velmi riedke redukujeme za staleho miesania na miernom ohni.
- Hlivu si odkryjeme a dame na grill funkii zapiect pokial nechyti zladohnedu farbu. Odstavime.
- Podavame.
Tip:
- Chuti s chilli a posypana cerstvou petrzlenovou vnatou.
Comments
Post a Comment