Chili Con Carne s cokoladou

 

Intro

  • U nas velmi popularne.

Ingrediencie:

  • 400gr mlete maso, 1x konzerva fazula (miesana biela a tmava - 240g), 1x konzerva kukurica (140gr), konzerva paradajky (400gr), 4x lyzica pradajkovy pretlak, 1x na drobno pokrajana stredna cibula, 2x strucik pretlaceny cesnak, 2PL olivovy olej, 1x kocka horkej cokolady (cca 5g).
  • Koreniny: sol, mck, trosku rasca, mleta sladka paprika, majoran, chilly, stipka cukru (ak su paradajky trpke).
  •  

Postup:

  • Cibulu si podusime, pridame cesnak. Podusime.
  • Pridame maso, koreniny (okrem coko) a a za staleho miesania varime pokial sa nam nezacne maso rozpadat na male kusky a nezhnedne.
  • Pridame paradajky, paradajkovy pretlak, fazulu, kukuricu. Nechame cca 20 minut dusit.
  • Ak je konzistencia prilis husta pridame vodu (vyvar), ak je prilis riedka zredukujeme varenim bez pokrievky.
  • Pridame cokoladu a dochutime (podla potreby).
  • Podavame s ryzou, alebo chlebom (u nas skor s nim).

Tip:

  • Vyborne chuti s kopcekom kyslej smotany/husteho jogurtu.

Comments