Intro
- U nas velmi popularne.
Ingrediencie:
- 400gr mlete maso, 1x konzerva fazula (miesana biela a tmava - 240g), 1x konzerva kukurica (140gr), konzerva paradajky (400gr), 4x lyzica pradajkovy pretlak, 1x na drobno pokrajana stredna cibula, 2x strucik pretlaceny cesnak, 2PL olivovy olej, 1x kocka horkej cokolady (cca 5g).
- Koreniny: sol, mck, trosku rasca, mleta sladka paprika, majoran, chilly, stipka cukru (ak su paradajky trpke).
Postup:
- Cibulu si podusime, pridame cesnak. Podusime.
- Pridame maso, koreniny (okrem coko) a a za staleho miesania varime pokial sa nam nezacne maso rozpadat na male kusky a nezhnedne.
- Pridame paradajky, paradajkovy pretlak, fazulu, kukuricu. Nechame cca 20 minut dusit.
- Ak je konzistencia prilis husta pridame vodu (vyvar), ak je prilis riedka zredukujeme varenim bez pokrievky.
- Pridame cokoladu a dochutime (podla potreby).
- Podavame s ryzou, alebo chlebom (u nas skor s nim).
Tip:
- Vyborne chuti s kopcekom kyslej smotany/husteho
jogurtu.
Comments
Post a Comment