Zemiakova baba

 

Intro

  • Rychlovka, bez vyprazania a velmi chutna, chrumkava z vonka a makucka zvnutra.

Ingrediencie:

  • 1kg zemiaky nastruhane (na vacsom struhadle), 3 struciky pretlaceny cesnak, 2PL suseny majoran, 2PL suseny petrzlen, sol, 2PL olej, sol, mck, 2x vajce, 2 PL muka (hladka).

Postup:

  • Vsetky ingrediencie dobre premiesame.
  • Do zapekacej misy (ktoru si naolejujeme) zmiesanu hmotu vylejeme.
  • Pokvapkame zvrchu este dodatocne olejom. 
  • Pecieme na 200 (180)st priblizne 35 minut zakryte alobalom, 10min pod grilom odokryte aby nam vrch zchrumkavel.
  • Podavame.

Tip:

  • Vyborna, rychla priloha s masu, alebo len same s volskym okom.
  • Doporucujem pred pecenim okostovat, ci je cela masa dostatocne osolena a okorenena.

Comments