Intro
- Co ine v jeseni ak nie dobru hustu tekvicovu polievku.
- A ak mame tekvicu zamrazenu tak kludne aj na jar.
Ingrediencie:
- 1,5 kg ocistene hokaido tekvice, 2 mrkvy, 1x cibula, 2x strucik pretlaceny cesnak, 4PL olivovy olej, 2PL olej z tekvicovych zrniek (nemusi byt), 2PL tmave balzamiko, 1PL citronova stava, sol, mck, hrst petrzlenova vnat (pripadne 1PL susena vnat).
Postup:
- Na drobno pokrajanu cibulu si podusime so sklovita a pridame pretlaceny cesnak.
- Pridame ocistenu a pokrajanu tekvicu s na drobno nakrajanou mrkvou.
- Podusime, mozme podlievat vodou (ak je tekvica suchsia), ale minimalne aby polievka nestratila na hustote.
- Obcasne miesame a dusime do zmaknutia tekvice.
- Rozmixujeme a dochutime podla potreby.
- Podavame.
Tip:
- Podavame s chlebom a tekvicovymi semienkami.
Comments
Post a Comment