Intro
- Piekla som zaroven s kolacom (ked uz je rura zapnuta…)
- Mala som 4-dnove zemle...
- Knedla je makucka, nadychana a stavnata.
Ingrediencie:
- 3x starsia zemla (u nas su velke – priemer 10cm, mnozstvo zodpoveda asi 4-5 rozkom), 2x vajce, 4PL olivovy olej, 1/2CL muskatovy oriesok, 1PL sol, stipka mck, zvazok cerstvej petrzlenovej vnate (pokrajanej na drobno, 3-4 hrste), 250ml mlieko.
Postup:
- Zemle pokrajame na drobno (1/2cm kocky).
- Zalejeme mliekom, posolime, okorenime, pridame vsetky ostatne ingrediencie.
- Dobre premiesame a nechame cca 30 min postat.
- Sem-tam premiesame.
- Pripravime si alobal a nan papier na pecenie.
- Navrstvime zemlovu zmes v tvare knedle (obdlznik).
- Zabalime do papriera v tvare knedle a nasledne zabalime do alobalu.
- Dobre vsetko uzavrieme aby sa nam knedla pecenim nevysusila.
- Polozime na plech a pecieme v predhriatej rure na 200st 30-35min.
- Vyberieme, nechame uzavrete postat 5min. Vybalime.
- Podavame.
Tip:
- Knedla je vynikajuca aj na druhy den.
Comments
Post a Comment