Pecena zemlova knedla

Intro

  • Piekla som zaroven s kolacom (ked uz je rura zapnuta…)
  • Mala som 4-dnove zemle...
  • Knedla je makucka, nadychana a stavnata.

Ingrediencie:

  • 3x starsia zemla (u nas su velke – priemer 10cm, mnozstvo zodpoveda asi 4-5 rozkom), 2x vajce, 4PL olivovy olej, 1/2CL muskatovy oriesok, 1PL sol, stipka mck, zvazok cerstvej petrzlenovej vnate (pokrajanej na drobno, 3-4 hrste), 250ml mlieko.

Postup:

  • Zemle pokrajame na drobno (1/2cm kocky).
  • Zalejeme mliekom, posolime, okorenime, pridame vsetky ostatne ingrediencie.
  • Dobre premiesame a nechame cca 30 min postat.
  • Sem-tam premiesame.
  • Pripravime si alobal a nan papier na pecenie.
  • Navrstvime zemlovu zmes v tvare knedle (obdlznik).
  • Zabalime do papriera v tvare knedle a nasledne zabalime do alobalu.
  • Dobre vsetko uzavrieme aby sa nam knedla pecenim nevysusila.
  • Polozime na plech a pecieme v predhriatej rure na 200st 30-35min.
  • Vyberieme, nechame uzavrete postat 5min. Vybalime.
  • Podavame.

Tip:

  • Knedla je vynikajuca aj na druhy den.

Comments