Intro
- Omacka vyborna.
- Namiesto slivkoveho lekvaru som omylom kupila cucoriedkovy, tak preto.
- Velmi chutilo.
Ingrediencie:
- 500 g jelenie maso, 200ml cervene vino, 200ml paradajkovy pretlak, 2x stredna na drobno pokrajana cibula, 3x pretlaceny cesnak, olej.
- Koreniny: 1KL timian, mck, 2ks bobkovy list, 4ks borievka, 3CL lekvar, 2 PL susene brusnice.
Postup:
- Maso si nakrajame na vacsie kocky (3x3cm).
- Maso si prudko opecieme aby sa nam zatiahlo.
- Vyberieme a na olejime podusime cibulu a cesnak do sklovita.
- Pridame maso a zalejeme vinom, nechame prevriet aby sa alcohol odparil.
- Pridame paradajkovy pretlak a vsetky koreniny.
- Zalejeme vohou aby bolo maso dostatocne zakryte.
- Dusime asi 2-2,5 hodiny pokial maso nezmakne.
- Omacku mozme zredukovat na silnejsom plameni odokryte (nezahustujeme).
- Dochutime.
- Udusene maso vyberieme a omacku premixujeme do hladnkej konzistencie (nemusime).
- Podavame.
Tip:
- Doporucujem podavat s pecenou zemlovou knedlou (recept: https://natnatcooks.blogspot.com/2022/10/pecena-zemlova-knedla.html ).
Comments
Post a Comment