Jelenie v brusnicovo cucoriedkovej omacke

Intro

  • Omacka vyborna.
  • Namiesto slivkoveho lekvaru som omylom kupila cucoriedkovy, tak preto.
  • Velmi chutilo.

Ingrediencie:

  • 500 g jelenie maso, 200ml cervene vino, 200ml paradajkovy pretlak, 2x stredna na drobno pokrajana cibula, 3x pretlaceny cesnak, olej.
  • Koreniny: 1KL timian, mck, 2ks bobkovy list, 4ks borievka, 3CL lekvar, 2 PL susene brusnice.

Postup:

  • Maso si nakrajame na vacsie kocky (3x3cm).
  • Maso si prudko opecieme aby sa nam zatiahlo.
  • Vyberieme a na olejime podusime cibulu a cesnak do sklovita.
  • Pridame maso a zalejeme vinom, nechame prevriet aby sa alcohol odparil.
  • Pridame paradajkovy pretlak a vsetky koreniny.
  • Zalejeme vohou aby bolo maso dostatocne zakryte.
  • Dusime asi 2-2,5 hodiny pokial maso nezmakne.
  • Omacku mozme zredukovat na silnejsom plameni odokryte (nezahustujeme).
  • Dochutime.
  • Udusene maso vyberieme a omacku premixujeme do hladnkej konzistencie (nemusime).
  • Podavame.

Tip:

  • Doporucujem podavat s pecenou zemlovou knedlou (recept: https://natnatcooks.blogspot.com/2022/10/pecena-zemlova-knedla.html ).

Comments