Intro
- Vyborna kombinacia a ani nie je treba tak vela masa.
Ingrediencie:
- 300 g telacie (hovadzie) maso, 2 paradajky, 1 baklazan, 1,5 dc cervene vino, 1x cibula, 2x strucik cesnak.
- Koreniny: 3PL paradajkovy pretlak, mck, 2x bobkovy list, sol, petrzlenova vnat, 1PL susenych hrozienok.
Postup:
- Maso si nakrajame na vacsie kocky.
- Baklazan a paradajku si nakrajame na kocky vo velkosti masa.
- Cibulu a cesnak nakrajame na male kusky.
- Baklazan si osolime a po 15 umyjeme (aby sa nam vypotila horkost).
- Na oleji si prudko (do polohneda) oprazime balkazan a dame bokom.
- Maso si prudko opecieme aby sa nam zatiahlo.
- Vyberieme a na olejime podusime cibulu a cesnak do sklovita.
- Pridame maso a zalejeme vinom a dolejeme vodou.
- Znizime ohen a pridame vsetky koreniny.
- Dusime do polomakka.
- Na poslednych 10 minut pridame baklazan a susene hrozienka a vsetko spolu chvilu podusime.
- Dochutime. Neyahustujeme, len redukujeme ak je omacka prilis vodnata.
- Podavame.
Tip:
- Doporucujem podavat s ryzou.
Comments
Post a Comment