Dusene bravcove na fazulkach s koprom

Intro

  • Lahke dusene bravcove.

Ingrediencie:

  • 5x bravcove jemne naklepane rezne, 300 gr cerstva zelena fazula (umyta a pokrajana na kratke pasiky), 1 stredna cibula, 2x pretlaceny cesnak, 3x stredne velke paradajky.
  • Korenie: sol, mck, 1PL suseny kopor, tymian.

Postup:

  • Rezne si osolime a pokorenime.
  • Cibulu si udusime do sklovita, pridame cesnak.
  • Dame na stranu a rezne si prudko kratko z oboch stran oprazime.
  • Rezne vyberieme a dame nabok a k cibuli a cesnaku si pridame fazulky aj s nadrobno nakrajanymi paradajkami. Okorenime.
  • Dobre premiesame, podlejeme vodou a dusime do polomakka.
  • Ak su fazukly polomakke pridame rezne a vsetko spolu este dusime cca 20 minut, tak aby nam maso nestvrdlo.
  • Ak je omacka prilis riedna na silnom plameni redukujeme, pripadne zaprazime mukou a nechame prevriet a dochutime.
  • Podavame.

Tip:

  • Podavame s klasickou prilohou podla vlastnej volby, ryza sa ale hodi vynikajuco.

Comments