Chrumkave placky zemiakove a cviklove

Intro

  • Mala som zvysnu cviklu a vela zemiakov tak co s nimi?
  • Recept je na cviklove placky, v pripade zemiakovych na miesto cvikle pouzijeme len zemiaky.

Ingrediencie:

  • Cvikla (3 stredne kusy) a zemiaky (6 strednych ks) v pomere 1:2 (v prospech zemiakov), sol, mck, majoran, petrzlenova vnat, 2x strucik pretlaceny cesnak, 1x vajce. Troska muky (cca 2PL).

Postup:

  • Cvilku a zemiaky si nastruhame na hrubom struhadle.
  • Premiesame s ostatnymi ingredienciami.
  • Mnozstvo vajec a muky su orientacne, zavici od vasich skusenosti s klasickou zemiakovou plackou.
  • Chrumkavejsie su ak je v ceste viac zemiakov, ktore prazenim skor schrumkaveju ako cvikla.
  • Ja osobne dam max 1 vajce a minimum muky, len aby drzali pokope.
  • Podavame.

Tip:

  • Daju sa jest aj na druhy den zohriate v rure pod grilom a nestratia na chrumkavosti.

Comments