Olivove keksy

 

Intro

  • Nie su to nadychane pagace, ale chrumkave keksy.

Ingrediencie:

  • 700g hladka muka (ja spaldova), 200 ml oliv olej, 200ml kysla smotana, 100ml crème fraiche (smotanovy syr), 1 vajce, 1kl cukor, 2kl sol, 5g susene drozdie, 10ks cierne olivy (pokrajane na drobno), 10ks zelene olivy (pokrajane na drobno).
  • Parmezan na posypanie.

Postup:

  • Zo vsetkych ingrediencii si vypracujeme cesto. Cesto je hutne.
  • Nechame postat cca 30min.
  • (Ja som robila zvlast keksy z ciernych a zvlast zo zelenych oliv, nie vsetkym chutia cierne olivy, cize cesto som si pred zapracovanom oliv rozdelila na 2 casti).
  • Cesto si rozvalkame na cca 1-1.5 cm hrubku a vykrajujeme pomocou formicky, alebo pohara kruzky.
  • Poukladame na plech a posypeme parmezanom.
  • Pecieme vo vyhriatej rure na 200st 20min.
  • Podavame.

Tip:

  • Keksy vydrzia v uzatvorenej doze aj niekolko dni.

Comments