Intro
- Nie su to nadychane pagace, ale chrumkave keksy.
Ingrediencie:
- 700g hladka muka (ja spaldova), 200 ml oliv olej, 200ml kysla smotana, 100ml crème fraiche (smotanovy syr), 1 vajce, 1kl cukor, 2kl sol, 5g susene drozdie, 10ks cierne olivy (pokrajane na drobno), 10ks zelene olivy (pokrajane na drobno).
- Parmezan na posypanie.
Postup:
- Zo vsetkych ingrediencii si vypracujeme cesto. Cesto je hutne.
- Nechame postat cca 30min.
- (Ja som robila zvlast keksy z ciernych a
zvlast zo zelenych oliv, nie vsetkym chutia cierne olivy, cize cesto som si
pred zapracovanom oliv rozdelila na 2 casti).
- Cesto si rozvalkame na cca 1-1.5 cm hrubku a vykrajujeme pomocou formicky, alebo pohara kruzky.
- Poukladame na plech a posypeme parmezanom.
- Pecieme vo vyhriatej rure na 200st 20min.
- Podavame.
Tip:
- Keksy vydrzia v uzatvorenej doze aj niekolko
dni.
Comments
Post a Comment