Borsc vegetariansky

Intro

  • Tuto polievku milujem.

Ingrediencie:

  • ½ hlavy cervena (biela) kapusta, 400g cervena repa svikla (predvarena), 2 struciky pretlaceny cesnak, 3x cibula, 3x mrkva, 3ks zemiaky, cca 1/4 zeler, 3PL paradajkovy pretlak, 
  • Koreniny: sol, kopor, petrzlenova vnat, mck, olej, ocot, cukor.

Postup:

  • Kapustu si nakrajame na nudlicky, repu na mensie kusky, cesnak si preltacime a cibulu pokrajame na drobne kusky. Mrkvu a zemiaky, zeler si pokrajame na mensie kusky.
  • Cibulu a cesnak si udusime do sklovita.
  • Pridame zemiaky, mrkvu a zeler si kratko na troche vody podusime.
  • Pridame kapustut a cviklu, podusime a zalejeme vodou.
  • Pridame paradajkov pretlak a koreniny.
  • Varime pokial nie je vsetko makke.
  • Dochutime octom, pripadne cukrom.
  • Podavame s kopcekom smotany.

Tip:

  • Polievka je vyborna aj z hovadzieho vyvaru.

Comments