
- Ako priloha, pohostenie, snack, pre detsku party.
Ingrediencie:
- 1kg zemiakov, sol,
4PL olivovy olej, tymian, 2PL parmezan, sol.
- Muffinovy plech, formicky dobre naolejovane.
Postup:
- Zemiaky si ocistime, umyjeme, vysusime.
- Nakrajame na tenucke kolieska (vid. foto dole) bez koncekov (tie som pouzila v inom jedle).
- Kolieska si dame do misy a polejeme olejom, osolime, posypeme tymianom a parmezanom.
- Dobre premiesame tak, aby kazde koliesko bolo
rovnomerne poolejovane a okorenene. Kolieska by nemali byt zlepene.
- Kolieska si vrstvime jedno na druhe do muffinovych formiciek.
- Ruru si predhrejeme a pecieme na 200 stupnoch, na strednej mriezke cca 50 minut. Veze by mali byt chumkave z vrchu, zo spodu a na okrajoch, ale makucke vo vnutri.
- Nechame par minut (cca 5) postat, aby sa nam sevirovanim nerozpadli. Vdaka parmezanu by nam veze mali drzat pokope.
- Podavame.
Tip:
- Parmezanu netreba vela aby nam neprekryl chut timianu.
- Aj ked veze nevyjdu uplne dokonale, su stale efektne.

Comments
Post a Comment