Tymianove zemiakove veze

Intro

  • Ako priloha, pohostenie, snack, pre detsku party.

Ingrediencie:

  • 1kg zemiakov, sol, 4PL olivovy olej, tymian, 2PL parmezan, sol.
  • Muffinovy plech, formicky dobre naolejovane.

Postup:

  • Zemiaky si ocistime, umyjeme, vysusime.
  • Nakrajame na tenucke kolieska (vid. foto dole) bez koncekov (tie som pouzila v inom jedle).
  • Kolieska si dame do misy a polejeme olejom, osolime, posypeme tymianom a parmezanom.
  • Dobre premiesame tak, aby kazde koliesko bolo rovnomerne poolejovane a okorenene. Kolieska by nemali byt zlepene.
  • Kolieska si vrstvime jedno na druhe do muffinovych formiciek.
  • Ruru si predhrejeme a pecieme na 200 stupnoch, na strednej mriezke cca 50 minut. Veze by mali byt chumkave z vrchu, zo spodu a na okrajoch, ale makucke vo vnutri.
  • Nechame par minut (cca 5) postat, aby sa nam sevirovanim nerozpadli. Vdaka parmezanu by nam veze mali drzat pokope.
  • Podavame.

Tip:

  • Parmezanu netreba vela aby nam neprekryl chut timianu.
  • Aj ked veze nevyjdu uplne dokonale, su stale efektne.
  
 

Comments