Plnene zapecene tortily

 

Intro

  • Vela dobreho jedla, rychlo a lacno.

Ingrediencie:

  • 10x tortilla.
  • Plnka do tortilly: konzervovana fazula, konzervovana kukurica, cerstva na drobno pokrajana paprika, petrzlenva vnat, nasekana chilli (nemusi byt), sol, nastruhany syr. Olivovy olej.
  • Paradajkova zalievka: 1 konzerva paradajka, stipka sol, cukor, 1CL mleta paprika, mck.
  • Na posypanie: struhany syr.

Postup:

  • Plnka do tortilly: ½ fazul si vydlickou popucime – ½ nechame v celku. Ak je masa velmi hutna zriedime stavou z fazul (kukurice).Takto fazulu zmiesame s ostatnymi ingredienciami. Ak je husta pridame bud stavu z fazul/kukurice, alebo olivovy olej. Konzistencia ma byt husta, ale lahko natieratelna.
  • Zalievka: zmiesame vsetky ingrediencie a nanesieme tensiu vrstvu na dno zapekacej misy, aby sa nam tortilly prilis od spodu nepripiekli a nevyschli.
  • Rolky z tortilly: na tortilly si na jednej strane nanesieme plnku a stuhany syr.
  • Jednoducho len zarolujeme, strany sa nemusia prekladat, plnka je husta, nic nam nevytecie (foto dole)
  • Hrubku roliek si zvazzime sami, podla toho ako vela plnky chceme v tortilla mat.
  • Ukladame do zapekacej misy.
  • Ked je misa plna, zelejeme zalievkou a posypeme syrom.
  • Zarkyjeme alobalom a pecieme na 180-200st cca 35min.
  • Odokryjeme a dame pod grill, aby sa nam syr pripiekol do zlata (foto dole).
  • Vyberieme, nechame 10min postat.
  • Podavame.

Tip:

  • Uskladnitelne v chladnice 2-3 dni.

 



Comments