Pecena plnka k pecenemu masu


Intro:

  • Plnka, kto ju nema rad s velkou kopou petrzlenovej vnate?

Ingrediencie:

  • 1 bageta (starsia, prip 5 x rozky), 1.5dc mlieko, 2x cibula, 4x hrst cerstva petrzlenova nakrajana vnat, 1PL majoran (suseny), 4PL olivovy olej, sol, mlete cierne korenie, 3x vajce, troska muskatovy oriesok.

Postup:

  • Na drobno pokrajanu cibulu si udusime.
  • Chlieb si potrhame (pokrajame) na drobne kusky a zalejeme mliekom.
  • Osolime, okorenime, pridame na drobno pokrajanu petrzlenovu vnat,  majoran, muskatovy oriesok.
  • Ked udusena cibula vychladne, pridame k chlebu cibulu.
  • Premiesame, okostujeme a dochutime.
  • Vajcia si vydlickou vyslahame a pridame k chlebu. Dobre premiesame.
  • Nechame v chladnicke postat aspon 1 hodinu aby sa chute prepojili.
  • Zapekaciu misu si poriadne naolejujeme a chlebovu masu vylejeme do misy.
  • Pecieme v predhriatej rure zakryte 20min na 200st. a 10 min odokryte.
  • Podavame.

Tip:

  • Je fantasticka len sama o sebe, ale hlavne k pecenemu masu s kyslou kapustou.
  • U nas s pecenou kackou, dostatocne poliata kacacim vypekom. 


Comments