Intro:
- Plnka, kto ju nema rad s velkou kopou petrzlenovej vnate?
Ingrediencie:
- 1 bageta (starsia, prip 5 x rozky), 1.5dc
mlieko, 2x cibula, 4x hrst cerstva petrzlenova nakrajana vnat, 1PL majoran
(suseny), 4PL olivovy olej, sol, mlete cierne korenie, 3x vajce, troska muskatovy oriesok.
Postup:
- Na drobno pokrajanu cibulu si udusime.
- Chlieb si potrhame (pokrajame) na drobne kusky a zalejeme mliekom.
- Osolime, okorenime, pridame na drobno pokrajanu petrzlenovu vnat, majoran, muskatovy oriesok.
- Ked udusena cibula vychladne, pridame k chlebu cibulu.
- Premiesame, okostujeme a dochutime.
- Vajcia si vydlickou vyslahame a pridame k
chlebu. Dobre premiesame.
- Nechame v chladnicke postat aspon 1 hodinu aby sa chute prepojili.
- Zapekaciu misu si poriadne naolejujeme a chlebovu masu vylejeme do misy.
- Pecieme v predhriatej rure zakryte 20min na 200st. a 10 min odokryte.
- Podavame.
Tip:
- Je fantasticka len sama o sebe, ale hlavne k pecenemu masu s kyslou kapustou.
- U nas s pecenou kackou, dostatocne poliata kacacim vypekom.
Comments
Post a Comment