Mexicke rizoto

 
 Intro
  • Vyuzitie vela zvyskovych potravin.

Ingrediencie:

  • 1,5 plievkovy tanier uvarenej ryze, 100gr konzervovana fazula, 100gr konzervovana kukurica, 15cm dlhy por nakrajany na polokruzky, 1 kapia nakrajana na male kocky, 1/2 stredna cibula (na drobno nakrajana), 1 strucik cesnaku nakrajany na drobno.
  • Sol, hrst na drobno nakrajana petzlenova vnat, 1x na kruzky nakrajana zavarana feferonka, 1PL paradajkovy pretlak, oliv. olej, hrst parmezan syr, zopar kvapiek citron.

Postup:

  • Cibulu, por a kapiu si udusime do makka. Pridame cesnak.
  • Ked je vsetko podusene pridame kukuricu, fazulu.
  • Osolime a pridame ryzu.
  • V 1dl vrelej vody si premiesame paradajkovy pretlak.
  • Pretlakom zalejeme ryzovu masu a privedieme do varu.
  • Pridame parmezan a ked mame konzistenciu rizota taku ako nam vyhovuje, odstavime.
  • Pokvapkame citronom. Dochutime.
  • Podavame.

Tip:

  • Mozne podavat posypane syrom.

Comments