Intro
- Vyuzitie vela zvyskovych potravin.
Ingrediencie:
- 1,5 plievkovy tanier uvarenej ryze, 100gr konzervovana fazula, 100gr konzervovana kukurica, 15cm dlhy por nakrajany na polokruzky, 1 kapia nakrajana na male kocky, 1/2 stredna cibula (na drobno nakrajana), 1 strucik cesnaku nakrajany na drobno.
- Sol, hrst na drobno nakrajana petzlenova vnat, 1x na kruzky nakrajana zavarana feferonka, 1PL paradajkovy pretlak, oliv. olej, hrst parmezan syr, zopar kvapiek citron.
Postup:
- Cibulu, por a kapiu si udusime do makka. Pridame cesnak.
- Ked je vsetko podusene pridame kukuricu, fazulu.
- Osolime a pridame ryzu.
- V 1dl vrelej vody si premiesame paradajkovy pretlak.
- Pretlakom zalejeme ryzovu masu a privedieme do varu.
- Pridame parmezan a ked mame konzistenciu rizota taku ako nam vyhovuje, odstavime.
- Pokvapkame citronom. Dochutime.
- Podavame.
Tip:
- Mozne podavat posypane syrom.
Comments
Post a Comment