Intro
- Plnene rolky s hustou omackou bez smotany, ale ako keby so smotanou.
Ingrediencie:
- Hovadzie platky (6ks), 2x na kruzky pokrajany cesnak, 3x na drobno pokrajana stredna cibula, 1,5 dc piva.
- Plnka do platkov: horcica, platok sunka (slanina), po dlzke na 6tinky nakrajana kratsia uhorka, na tenke kruzky nakrajana cibula, na drobno nakrajana petrzlenova vnat.
- Koreniny: 3CL mleta paprika, bobkovy list, majoran, petrzlenova vnat, sol, mck, olivovy olej, 1-2x nadrobno zavarana uhorka.
- Zaprazka: maslo, muka.
Postup:
- Platky si nasolime a okorenime.
- Plnenie platkov: potrieme horcicou a plnime podla foto nizsie.
- Zatocime do jednoduchej rolky a zaistime sparadkom.
- Cibulu si podusime, pridame cesnak. Zhrnieme na bok hrnca..
- Na druhej strane si prudko oprazime rolky.
- Zalejeme pivom, prudko predusime.
- Znizime ohen a pridame vodu (vyvar ak mame), tak aby sa maso dusilo.
- Pridame vsetky koreniny. S uhorkou opatrne ak su velmi kysle omacka moze bat tiez kysla, takze postupne.
- Zakryjeme a pomaly dusime pokial maso nezmakne.
- Zaprazka: maslo si rozpustime a pridame muku, neustale miesame pokial nechyti svetlo hnedu farbu.
- Rolky si z omacky vyberieme a omacku si rozmixujeme do hladka.
- Omacku dochutime a pridame zaprasku na konzistenciu omacky aku mame radi.
- Rolky vratime do omacky a nechame prevarit.
- Podavame.
Tip:
- Omacka sa hodi k cestovinam, ma smotanovu konzistenciu.
Comments
Post a Comment