Hovadzie plnene rolky s omackou

Intro

  • Plnene rolky s hustou omackou bez smotany, ale ako keby so smotanou.

Ingrediencie:

  • Hovadzie platky (6ks), 2x na kruzky pokrajany cesnak, 3x na drobno pokrajana stredna cibula, 1,5 dc piva. 
  • Plnka do platkov: horcica, platok sunka (slanina), po dlzke na 6tinky nakrajana kratsia uhorka, na tenke kruzky nakrajana cibula, na drobno nakrajana petrzlenova vnat.
  • Koreniny: 3CL mleta paprika, bobkovy list, majoran, petrzlenova vnat, sol, mck, olivovy olej, 1-2x nadrobno zavarana uhorka.
  • Zaprazka: maslo, muka.

Postup:

  • Platky si nasolime a okorenime.
  • Plnenie platkov: potrieme horcicou a plnime podla foto nizsie.
  • Zatocime do jednoduchej rolky a zaistime sparadkom.
  • Cibulu si podusime, pridame cesnak. Zhrnieme na bok hrnca..
  • Na druhej strane si prudko oprazime rolky.
  • Zalejeme pivom, prudko predusime.
  • Znizime ohen a pridame vodu (vyvar ak mame), tak aby sa maso dusilo.
  • Pridame vsetky koreniny. S uhorkou opatrne ak su velmi kysle omacka moze bat tiez kysla, takze postupne.
  • Zakryjeme a pomaly dusime pokial maso nezmakne.
  • Zaprazka: maslo si rozpustime a pridame muku, neustale miesame pokial nechyti svetlo hnedu farbu.
  • Rolky si z omacky vyberieme a omacku si rozmixujeme do hladka.
  • Omacku dochutime a pridame zaprasku na konzistenciu omacky aku mame radi.
  • Rolky vratime do omacky a nechame prevarit.
  • Podavame.

Tip:

  • Omacka sa hodi k cestovinam, ma smotanovu konzistenciu.
  •  

  •  

Comments