Intro
- Hovadzina s hribami je klasicka a velmi vdacna kombinacia.
Ingrediencie:
- Hovadzie platky (6ks), hriby (zavarane cca 250gr), 2x na kruzky pokrajany cesnak, 3x na drobno pokrajana cibula, 1,5 dc piva.
- Koreniny: 1CL mleta paprika, bobkovy list, majoran, petrzlenova vnat,sol, mck, olivovy olej, 1CL Dijon horcica.
- Zaprazka: maslo, muka.
- Platky si nasolime a okorenime.
- Cibulu si podusime, pridame cesnak. Dame na bok hrnca.
- Na druhej strane si prudko oprazime platky.
- Pridame hriby a vsetko zamiesame.
- Zalejeme pivom, prudko predusime.
- Znizime ohen a pridame vodu (vyvar ak mame).
- Pridame vsetky koreniny.
- Zarkyjeme a dusime pokial maso nezmakne.
- Zapraska: maslo si rozpustime a pridame muku, neustale miesame pokial nechyti hnedu farbu.
- Maso vyberieme.
- Do omacky pridame zaprasku na konzistenciu omacky aku mame radi.
- Maso vratime do omacky a nechame prevarit.
- Podavame.
Tip:
- Ak omacka nie je dost kysla pridame citronovu stavu (ocot).
Comments
Post a Comment