Hovadzie platky na hriboch

 

Intro

  • Hovadzina s hribami je klasicka a velmi vdacna kombinacia.

Ingrediencie:

  • Hovadzie platky (6ks), hriby (zavarane cca 250gr), 2x na kruzky pokrajany cesnak, 3x na drobno pokrajana cibula, 1,5 dc piva. 
  • Koreniny: 1CL mleta paprika, bobkovy list, majoran, petrzlenova vnat,sol, mck, olivovy olej, 1CL Dijon horcica.
  • Zaprazka: maslo, muka.

Postup:

  • Platky si nasolime a okorenime.
  • Cibulu si podusime, pridame cesnak. Dame na bok hrnca.
  • Na druhej strane si prudko oprazime platky.
  • Pridame hriby a vsetko zamiesame.
  • Zalejeme pivom, prudko predusime.
  • Znizime ohen a pridame vodu (vyvar ak mame).
  • Pridame vsetky koreniny.
  • Zarkyjeme a dusime pokial maso nezmakne.
  • Zapraska: maslo si rozpustime a pridame muku, neustale miesame pokial nechyti hnedu farbu.
  • Maso vyberieme.
  • Do omacky pridame zaprasku na konzistenciu omacky aku mame radi.
  • Maso vratime do omacky a nechame prevarit.
  • Podavame.

Tip:

  • Ak omacka nie je dost kysla pridame citronovu stavu (ocot).

Comments