Intro
- Ak vam zvysi cestovina - celkom originalny sposob ako ju zuzitkovat.
- Pre navstevy velmi efektne.
Ingrediencie:
- Zbytkova uvarena cestovina (tak asi do 12 mensich muffinovych foriem), struhany syr (mnozstvo podla preferencii), olivovy olej.
- Zalievka: 1x kysla smotana, 2x vajce, 1/2 PL muka, sol, suseny cesnak (prip pretlaceny cesnak), mck.
- Struhany syr na posypanie.
Postup:
- Potrebujeme muffinovy plech.
- Kazdu formicku si dobre vytrieme olejom (maslom).
- Uvarene cestovine (ak su z predosleho dna mozu byt chladne) si premiesame s trochou oleja a struhanym syrom.
- Cestovinou naplname formicky, zatlacame aby nam velmi nevytrcali vonku a neprihoreli sa.
- Spravime si zalievku a kazdy muffin nou zalejeme. Ona nam sice klesne na dno, ale to nevadi. Ide o to aby nam cestoviny nevyschli, samozrejme cim viac zalievky tym lepsie.
- Predhrejeme si ruru.
- Pecieme na strednej mriezke 190-200 stupnov 20min.
- Na poslednych 10 min posypeme este syrom.
- Podavame.
Tip:
- Cestoviny treba sledovat, ak uz zacnu trosku hnednut na vrchu, treba skontrolovat ci zalievka stuhla a mozme podavat.
Comments
Post a Comment