Intro
- Len 3 ingrediencie.
Ingrediencie:
- Cestoviny, smotana na varenie, hrst oliv, sol, mlete cierne korenie, stipka bazalky, olivovy olej.
- (Presne mnozstva neudavam, zavisi to od mnozstva cestovin a ako vela omacky mate radi).
Postup:
- Cestoviny si uvarime do polomakka (al dente) a naolejujeme, aby sa nam nelepili (Dovaria sa v omacke).
- Z vody v ktorej sa varili si ponechame cca 2dl.
- Omacka: do hrnca si dame smotanu s olivami, posolime a okorenime, pridame bazalku. Pridame cast vody z cestovin. Nechame prejst varom.
- Do omacky pridame cestoviny a na miernom ohni spolu za staleho miesania varime pokial nam omacka nezhustne a cestoviny nezmaknu tak ako nam to vyhovuje. (Vodou omacku regulujeme, v pripade ze je husta.)
- My mame radi dost hustu omacku, tak som ju redukovala trosku dlhsie a pridala minimum vody.
- Podavame najlepsie teple.
Tip:
- Je mozne pouzit aj zbytkove cestoviny z
predchadzajuceho dna.
Comments
Post a Comment