Smotanove cestoviny s olivami

Intro

  • Len 3 ingrediencie.

Ingrediencie:

  • Cestoviny, smotana na varenie, hrst oliv, sol, mlete cierne korenie, stipka bazalky, olivovy olej.
  • (Presne mnozstva neudavam, zavisi to od mnozstva cestovin a ako vela omacky mate radi).

Postup:

  • Cestoviny si uvarime do polomakka (al dente) a naolejujeme, aby sa nam nelepili (Dovaria sa v omacke). 
  • Z vody v ktorej sa varili si ponechame cca 2dl.
  • Omacka: do hrnca si dame smotanu s olivami, posolime a okorenime, pridame bazalku. Pridame cast vody z cestovin. Nechame prejst varom.
  • Do omacky pridame cestoviny a na miernom ohni spolu za staleho miesania varime pokial nam omacka nezhustne a cestoviny nezmaknu tak ako nam to vyhovuje. (Vodou omacku regulujeme, v pripade ze je husta.)
  • My mame radi dost hustu omacku, tak som ju redukovala trosku dlhsie a pridala minimum vody.
  • Podavame najlepsie teple.

Tip:

  • Je mozne pouzit aj zbytkove cestoviny z predchadzajuceho dna.

Comments