Intro
- Vyuzitie ryze zo vcera trosku inac.
- Chrumkava mnamka.
Ingrediencie:
- 1 polievkovy tanier zbytkovej uvarenej ryze, 1ks vajce, sol, mck, parmezan (s ryzou pomer 2:1 v prospech ryze), olej na vyprazanie.
Postup:
- Ryzu si zmiesame s vajcom, parmezanom, osolime, okorenime (foto1).
- Na panvici si rozpalime olej.
- Lyzicou nanasame ryzovu masu a jemnym pritlacenim v oleji vytvarame male placky (foto 2).
- Ohen znizime (nechceme aby sa nam z ryze stali burizony), placky by mali byt zvonku chrumkave a vo vnutry makke.
- Placky obratime az vteda ak je spodok zlaty/jemne hnedy (vtedy su uz kompaktne a pri obrateni sa nam nerozpadnu).
- Vyprazame z oboch stran do zlata.
- Podavame najlepsie teple.
Tip:
- Vhodne aj ako snack pre navstevu, pripadne obloha k masu.
-
Comments
Post a Comment