Ryzove rychle mini placky

Intro

  • Vyuzitie ryze zo vcera trosku inac.
  • Chrumkava mnamka.

Ingrediencie:

  • 1 polievkovy tanier zbytkovej uvarenej ryze, 1ks vajce, sol, mck, parmezan (s ryzou pomer 2:1 v prospech ryze), olej na vyprazanie.

Postup:

  • Ryzu si zmiesame s vajcom, parmezanom, osolime, okorenime (foto1).
  • Na panvici si rozpalime olej.
  • Lyzicou nanasame ryzovu masu a jemnym pritlacenim v oleji vytvarame male placky (foto 2).
  • Ohen znizime (nechceme aby sa nam z ryze stali burizony), placky by mali byt zvonku chrumkave a vo vnutry makke.
  • Placky obratime az vteda ak je spodok zlaty/jemne hnedy (vtedy su uz kompaktne a pri obrateni sa nam nerozpadnu).
  • Vyprazame z oboch stran do zlata.
  • Podavame najlepsie teple.

Tip:

  • Vhodne aj ako snack pre navstevu, pripadne obloha k masu.
  •  



Comments