Intro
- Rychle, vari sa to samo.
Ingrediencie:
- 3x Kuracie stehno, 0,5kg zemiaky, 2x cibula, 5 strucikov cesnak, 4x ocistena mrkva, 4PL olivovy olej, sol, korenie na kura (ja som pouzila gyyros korenie prip. korenie na hydinu, ale ak nemam tak casto robim marinadu: 2PL olej, 1PL mleta paprika, 0.5PL mck, 1PL worcester omacka, 1CL sol).
Postup:
- Kura umyjeme, nakorenime, potrieme marinadou (korenim, marinadou spomenutou hore).
- Zemiaky ocistime a nakrajame (ja mam rada kruzky cca 2cm hrube).
- Mrkvu nakrajame na 3cm dlhe valceky.
- Cibulu nakrajame na osminky a cesnak na tenke platky.
- Zeleninova zmes: zemiaky, mrkvu, cibulu a cesnak si pokvapkame olejom a posolime. Dobre premiesame.
- Na plech si poukladame 1/2 zeleninovej zmesy.
- Na nu poukladame namarinadovane (okorenene) kuracie stehna.
- Zvysnu ½ zeleninovej zmesy si poukladame okolo kurata a na boky plechu (bude chrumkava).
- Vsetko este pokvapkame olejom (Ja nepodlievam vodou, cibula a kura pustia dostatok stavy).
- Zakryjeme alobalom (dokladne) a pecieme 80min na cca 200st.
- Odkryjeme a ked je maso (a zemiaky) makke pecieme odokryte este cca 20min (na grille, prip. pecieme zhora, aby sa nam kura pripieklo a chytilo zlatistu farbu).
- Podavame.
Tip:
- Takto pripravene kura sa da kludne konzumovat aj na druhy den s cerstvou ryzou (my ale vzdy bez zemiakov, tych sa snazime pripravit tolko kolko zjeme na prvy krat).
Comments
Post a Comment