Intro
- Kuracina prevonana cibulou a cesnakom.
Ingrediencie:
- 3x kuracie stehna.
- 4x cibula (pokrajana na sestinky-mesiaciky), 1 hlavka cesnak (ocistene struciky)
- 5PL olivovy olej,
- Marinada: 1PL olivovy olej, 1CL cervena paprika, 2CL mck, oregano, timian, bazalka (alebo akekolvek prefeerovane korenie), sol.
Postup:
- Kura si umyjeme, vysusime a potrieme marinadou.
- Nechame odlezat cez noc.
- Na plech si na spodok poukladame nakrajanu cibulu a cesnak a posolime, pokvapkame castou oleja.
- Na cibulu poukladame kuracie stehna, vsetko este pokvapkame olejom.
- Zakryjeme alobalom a dame piect do predhriatej rury na 200st 40minut.
- Odokryjeme (ak je maso dostatocne makke nechame odkryte zapekat, aby sa nam stava zredukovala, cibula a cesnak nam vytvoria fantasticku omacku).
- Na koniec dame este pod grill na schrumkavenie.
- Podavame (najlepsie s ryzou, opekanymi zemiakmi).
Tip:
- Kura je mozne zohriat aj na druhy den a podavat s inou prilohou.
Comments
Post a Comment