Pecene kura na cibuli a cesnaku

Intro

  • Kuracina prevonana cibulou a cesnakom.

Ingrediencie:

  • 3x kuracie stehna.
  • 4x cibula (pokrajana na sestinky-mesiaciky), 1 hlavka cesnak (ocistene struciky)
  • 5PL olivovy olej,
  • Marinada: 1PL olivovy olej, 1CL cervena paprika, 2CL mck, oregano, timian, bazalka (alebo akekolvek prefeerovane korenie), sol.

Postup:

  • Kura si umyjeme, vysusime a potrieme marinadou.
  • Nechame odlezat cez noc.
  • Na plech si na spodok poukladame nakrajanu cibulu a cesnak a posolime, pokvapkame castou oleja.
  • Na cibulu poukladame kuracie stehna, vsetko este pokvapkame olejom.
  • Zakryjeme alobalom a dame piect do predhriatej rury na 200st 40minut.
  • Odokryjeme (ak je maso dostatocne makke nechame odkryte zapekat, aby sa nam stava zredukovala, cibula a cesnak nam vytvoria fantasticku omacku).
  • Na koniec dame este pod grill na schrumkavenie.
  • Podavame (najlepsie s ryzou, opekanymi zemiakmi).

Tip:

  • Kura je mozne zohriat aj na druhy den a podavat s inou prilohou.

Comments