Intro
- Vhodne aj ako hlavne jedlo, alebo priloha k masu.
Ingrediencie:
- 400gr ryza, 4ks paradajky, ½ cibula na drobno nakrajana, 1 strucik pretlaceny cesnak, 2PL paradajkovy pretlak, 4PL olivovy olej, sol, oregano, mlete chilly (prip mck). Parmezan.
Postup:
- Paradajky si sparime a olupeme, nakrajame na mensie kusky (cca 1cm).
- Na oleji si do sklovita podusime cibulu a cesnak.
- Pridame ryzu, trosku podusime. Osolime, okorenime.
- Pridame cast parajok (1/4) a paradajkovy pretlak a za staleho miesania pomaly dusime.
- Ked sa nam ryza zacne prichytavat na dno, pridame dalsiu davku paradajok.
- Takto postupujeme dovtedy, kym nam ryza nezmakne tak ako nam to vyhovuje.
- My mame radi al dente.
- Pokial nemame viacej paradajok, zalievame vrelou vodou.
- Podavame.
Tip:
- Doporucujem pouzit teflonovu panvicu, aby nam jedlo nepriharalo.
- Jedlo chuti vynikajuco aj pri izbovej teplote.
- Ak su paradajky trpke, je mozne pocas varenia pouzit stipku cukru.
- Pri konci mozme vmiesat parmezan, pripadne nim jedlo pri servirovani posypat.
Comments
Post a Comment