Intro
- Vyborne aj pri izbovej teplote a rychlo pripravene.
Ingrediencie:
- 2x stredny baklazan, 2x paprika (cervena kapia), 3x paradajka, 1PL paradajkovy pretlak (nemusi byt), 1 cibula pokrajana na tenke kruzky, 1 pretlaceny cesnak, olivovy olej, sol, oregano, timian, mck (chilli vlocky), stipka cukor (podla potrreby).
Postup:
- Baklazan si pokrajame na cca 2cm kocky a nasolime, nechame 10min vypotit a oplacheneme vodou (horkost baklazanu by nam tym mala odist).
- Paradajky si tiez nakrajame na 2cm kusky.
- Papriku si nakrajame na pasiky.
- Cibulu si udusime do sklovita a pridame cesnak.
- K cibuli pridame baklazan a podusime. Pridame paradajky.
- Ochutime korenim a pridame paradajkovy pretlak.
- Dusim pokial je baklazan polomakky, potom pridame papriku.
- Premiesame a dusime do makka (tak ako mate radi, my mame radi zeleninu polomakku, priznanu).
- Ak je potrebne podlievame vodou, ale paradajky by mali pustit dostatok tekutin.
- Dochutime (cukor, sol...).
- Podavame s ryzou, cestovinou, zemiakmi.
Tip:
- V tomto recepte pouzivam nelupanu paradajku (ak by vas to rusilo je mozne pouzit aj olupanu).
- V recepte pouzivam papriku kapiu, ktora nie je velmi masita, preto potrebuje kratsiu dobu spracovania a tym ju do jedla zapracuvam neskor. Ak by ste pouzitli masovitejsie papriky, doporucujem ich dusit hned na zaciatku s baklazanom.
Comments
Post a Comment