Hliva v smotanovej omacke

 

Intro

  • Ked chceme nahradit maso.

Ingrediencie:

  • 500gr hliva, 1 vacsia na drobno pokrajana cibula, 1x na drobno pokrajany cesnak strucik, 200ml kysla smotana, 2CL sladka mleta paprika, 1CL mck, ½ citron stava (ocot), olej, sol (podla potreby).

Postup:

  • Hlivu si umyjeme, stonky odkrojime a pokrajame na male kusky.
  • Hlavky si „potrhame“ na vacsie pasiky.
  • Na oleji si udusime do sklovita cibulu, potom pridame cesnak a dusime.
  • Pridame stonky a dusime 5min. Osolime a okorenime.
  • Pridame mletu papriku, 1min podusime (nie viac aby nezhorkla) a pridame zvysnu hlivu.
  • Premiesame, prikryjeme a dusime cca 25min. (Zalezi od toho ako makku mate hlivu radi).
  • Pridame smotanu a privedieme do varu.
  • Pridame citronovu stavu (ocot).
  • Odokryte privedieme do varu a omacku redukujeme tak aby nam zhustla (hustota zavisi od vasej preferencie).
  • Dochutime.
  • Podavame s cestovinou.

Tip:

  • Omacka sa da uskladnit v chladnicke 1-2 dni a podavat s knedlou.

Comments