- Ked chceme nahradit maso.
Ingrediencie:
- 500gr hliva, 1 vacsia na drobno pokrajana cibula, 1x na drobno pokrajany cesnak strucik, 200ml kysla smotana, 2CL sladka mleta paprika, 1CL mck, ½ citron stava (ocot), olej, sol (podla potreby).
Postup:
- Hlivu si umyjeme, stonky odkrojime a pokrajame na male kusky.
- Hlavky si „potrhame“ na vacsie pasiky.
- Na oleji si udusime do sklovita cibulu, potom pridame cesnak a dusime.
- Pridame stonky a dusime 5min. Osolime a okorenime.
- Pridame mletu papriku, 1min podusime (nie viac aby nezhorkla) a pridame zvysnu hlivu.
- Premiesame, prikryjeme a dusime cca 25min. (Zalezi od toho ako makku mate hlivu radi).
- Pridame smotanu a privedieme do varu.
- Pridame citronovu stavu (ocot).
- Odokryte privedieme do varu a omacku redukujeme tak aby nam zhustla (hustota zavisi od vasej preferencie).
- Dochutime.
- Podavame s cestovinou.
Tip:
- Omacka sa da uskladnit v chladnicke 1-2 dni a podavat s knedlou.
Comments
Post a Comment