- Ohrievatelne aj na druhy den.
Ingrediencie:
- 2x stredny baklazan, 3x paradajka, 1PL paradajkovy pretlak (nemusi byt), 1 cibula pokrajana na drobno, 1 pretlaceny cesnak, olivovy olej, sol, oregano, mck (chilli vlocky), stipka cukor (podla potreby).
Postup:
- Baklazan si pokrajame na cca 2cm kocky a nasolime, nechame 10min vypotit a oplachneme vodou (horkost baklazanu by nam tym mala odist).
- Paradajky si tiez nakrajame na 2cm kusky.
- Cibulu si udusime do sklovita a pridame cesnak.
- K cibuli pridame baklazan a podusime. Pridame paradajky.
- Ochutime korenim a pridame paradajkovy pretlak.
- Dusime pokial je baklazan makky a paradajky rozvarene na omackovu konzistenciu.
- Dochutime a dobre premiesane s uvarenou cestovinou.
- Podavame.
Tip:
- Baklazanovu omacku je mozne uskladnit 1-2 dni v chladnicke a znovu podavat bud s ryzou, alebo s chlebom/hriankou.
Comments
Post a Comment