Cestoviny s dusenym baklazanom na paradajkach

Intro

  • Ohrievatelne aj na druhy den.

Ingrediencie:

  • 2x stredny baklazan, 3x paradajka, 1PL paradajkovy pretlak (nemusi byt), 1 cibula pokrajana na drobno, 1 pretlaceny cesnak, olivovy olej, sol, oregano, mck (chilli vlocky), stipka cukor (podla potreby).

Postup:

  • Baklazan si pokrajame na cca 2cm kocky a nasolime, nechame 10min vypotit a oplachneme vodou (horkost baklazanu by nam tym mala odist).
  • Paradajky si tiez nakrajame na 2cm kusky.
  • Cibulu si udusime do sklovita a pridame cesnak.
  • K cibuli pridame baklazan a podusime. Pridame paradajky.
  • Ochutime korenim a pridame paradajkovy pretlak.
  • Dusime pokial je baklazan makky a paradajky rozvarene na omackovu konzistenciu.
  • Dochutime a dobre premiesane s uvarenou cestovinou.
  • Podavame.

Tip:

  • Baklazanovu omacku je mozne uskladnit 1-2 dni v chladnicke a znovu podavat bud s ryzou, alebo s chlebom/hriankou.

Comments