Intro
- Nenarocne na pripravu a mozne aj zamrazit.
- Po grecky: Gigantes Plaki.
Ingrediencie:
- Velka biela fazula (mozu byt aj male), 1 konzerva paradajok (pripadne cerstva paradajka 5ks), 2PL paradajkovy pretlak, troska cukru, hrst cerstva petrzlenova vnat, hrst cerstva bazalka, sol, 1PL susene chilli prip. cierne korenia - 2CL (nemusi byt), 1 strucik pretlaceny cesnak, 3PL olej.
- Na podavanie trocha feta syr (balkansky syr).
Postup:
- Fazulu si na noc namocime do vody.
- Pred varenim si vodu zlejeme a fazulu varime do zmaknutia v cerstvej vode.
- Ked je fazula makka (tak ako nam to vyhovuje, bude sa este v rure zapekat, takze treba s tym ratat), zlejeme vody (ale nie celkom asi 1,5dc si ponechame na omacku) a fazulu nasolime a naolejujeme (2PL), pokorenime chilli.
- Paradajkova omacka: paradajky si ochutime solou, chilli, cukrom (ak su trpke), cesnakom, paradajkovym pretlakom, petrzlenovou vnatou, bazalkou, 1PL olej a 1,5dc vody z fazul.
- Omacku dobre premiesame a este mozme dochutit podla potreby.
- Fazulu si zmiesame s omackou a dame do
zapekacej misy.
- Pecieme odokryte (aby sa nam omacka zredukovala) cca 45 min na 200 st. (zavisi od rury).
- Omacka by nam mala zacat bublat a chute sa pomaly prepajat.
- Podavame posypane fetou.
Tip:
- Tradicne sa podava fazula posypana fetou.
- Je mozne ale na konci zapekania poprasit
parmezanom, alebo inym syrom a nechat zapiect do chrumkava.
Comments
Post a Comment