Spenatova omeleta

Intro

  • Ranajky, obed, vecera.

Ingrediencie:

  • 3 vajcia, mrazeny listovy (nie pasirovany) spenat (50-70gr), 1 strucik cesnak, ½ strednej cibule, 1CL susena petrzlenova vnat, sol, cierne korenie.

Postup:

  • Na drobno nakrajanu cibulu si udusime do sklovita, pridame pretlaceny cesnak a ked zmakne pridame spenat, dusime pokial sa nerozmrazi a potom este 10min do zmaknutia.
  • Posolime, okorenime a pridame petrzlenovu vnat.
  • Spenat si rovnomerne rozlozime na panvicu.
  • Vajicka si rozslahame a zalejeme nimi spenat. Znizime ohen a zakryjeme na cca 2-3 minuty. 
  • Ked vidime, ze kraje tvrdnu (su uvarene), odkryjeme a prelozime pol na pol.
  • Zakryjeme na dalsie 1-2 minuty.
  • Podavame

Tip:

  • Tato omeleta je vo vnutry relativne na polomakko.
  • V pripade omelety na trvdo (cize vajce uvrarene celkom) obratime omeletu a pecieme z oboch stran.


Comments