Intro
- Stavnate a vhodne na ohriatie aj na druhy den.
- Mnozstvo treba odhadnut, podla toho kolko porcii a v akej zapekacej mise lasagne pripravujeme.
Ingrediencie:
- Lasagne, ktore sa nemusia predvarit (pripadne aj take, ktore sa musia predvarit, tie si uvarime do polomakka a naolejujeme, aby sa nam nezlepili).
- 4x paprika (cervena kapia) nakrajana na 2cm pruzky, 4ks paradajka nakrajana na tenke kolieska, 2 konzervy paradajok, oregano, timian, sol, mlete cierne korenie (MCK),2 struciky cesnaku (pretlaceny), parmezan, mozzarella, mascarpone, muskatovy oriesok, stipka cukru.
Postup:
- Cesnak si na oleji spenime a pridame papriku, osolime, okorenime, kratko podusime ale ponechame chrumkavu.
- Paradajkova omacka: konzervovane
paradajaky si osolime, okorenime, pridame oregano, timian, stipku cukru, aby
neboli velmi trpke a trosku oleja. Dobre premiesame.
- Syrova omacka:
Mascapone krem si osolime, okorenime ciernym korenim a muskatovym orieskom
a zamiesame s parmezanom. Dobre premiesame.
- Zacineme lasagne vrstvit.
- Spodok misy si naolejujeme a pridame
paradajkovu omacku, aby sa nam 1. vrstva lasani neprihorela.
- Poukladame lasagne, na ne navrstvime paradajkovu omacku, kruzky paradajok, posypeme mozzarellou.
- Poukladame lasagne (rukami ich troche zatlacime), na ne navrstvime syrovu omacku a posypeme udusenou paprikou.
- Poukladame lasagna (rukami ich troche zatlacime), na ne navrstvime paradjajkovu omacku, paradajky, posypeme mozzarellou.
- Takymto vrtvenim pokracujeme az kym misa nie je plna.
- Posledna vrstva by ale mala byt: lasagne poliate paradajkovou omackou (poriadne mnozstvo (aby nam posledna vrstva nevyschla a posypeme mozarellou a parmezanom.
- Pecieme vo vyhriatej rure cca 40 minut na 200 st (ale zalezi od rury) a poslednych 10 min na plno na grille, pokial syr na vrchu nezacne bublat a nema farbu do zlatova.
- Podavame.
Tip:
- Doporucujem pouzit tomatovu omacku, pretoze lasagna potrebuju nasat vela tekutin pocas varenia.
- Tak isto je dobre udusit papriku na viacej oleji. Lasagne budu stavnatejsie.
- Je mozne pouzit akykolvek syr (robila som zu aj s goudou).
- Doporucujem lasagne nechat preed krajanim cca 10 min postat, aby bol rez krajsi (nie ako na foto kedy u nas uz nikto nebol ochotny cakat).
Comments
Post a Comment