Paprikovo paradajkove lasagne

Intro

  • Stavnate a vhodne na ohriatie aj na druhy den.
  • Mnozstvo treba odhadnut, podla toho kolko porcii a v akej zapekacej mise lasagne pripravujeme.

 

Ingrediencie:

  • Lasagne, ktore sa nemusia predvarit (pripadne aj take, ktore sa musia predvarit, tie si uvarime do polomakka a naolejujeme, aby sa nam nezlepili).
  • 4x paprika (cervena kapia) nakrajana na 2cm pruzky, 4ks paradajka nakrajana na tenke kolieska, 2 konzervy paradajok, oregano, timian, sol, mlete cierne korenie (MCK),2 struciky cesnaku (pretlaceny), parmezan, mozzarella, mascarpone, muskatovy oriesok, stipka cukru.

Postup:

  • Cesnak si na oleji spenime a pridame papriku, osolime, okorenime, kratko podusime ale ponechame chrumkavu.
  • Paradajkova omacka: konzervovane paradajaky si osolime, okorenime, pridame oregano, timian, stipku cukru, aby neboli velmi trpke a trosku oleja. Dobre premiesame.
  • Syrova omacka: Mascapone krem si osolime, okorenime ciernym korenim a muskatovym orieskom a zamiesame s parmezanom. Dobre premiesame.
  • Zacineme lasagne vrstvit.
  • Spodok misy si naolejujeme a pridame paradajkovu omacku, aby sa nam 1. vrstva lasani neprihorela.
  • Poukladame lasagne, na ne navrstvime paradajkovu omacku, kruzky paradajok, posypeme mozzarellou.
  • Poukladame lasagne (rukami ich troche zatlacime), na ne navrstvime syrovu omacku a posypeme udusenou paprikou.
  • Poukladame lasagna (rukami ich troche zatlacime), na ne navrstvime paradjajkovu omacku, paradajky, posypeme mozzarellou.
  • Takymto vrtvenim pokracujeme az kym misa nie je plna.
  • Posledna vrstva by ale mala byt: lasagne poliate paradajkovou omackou (poriadne mnozstvo (aby nam posledna vrstva nevyschla a posypeme mozarellou a parmezanom.
  • Pecieme vo vyhriatej rure cca 40 minut na 200 st (ale zalezi od rury) a poslednych 10 min na plno na grille, pokial syr na vrchu nezacne bublat a nema farbu do zlatova.
  • Podavame.

Tip:

  • Doporucujem pouzit tomatovu omacku, pretoze lasagna potrebuju nasat vela tekutin pocas varenia.
  • Tak isto je dobre udusit papriku na viacej oleji. Lasagne budu stavnatejsie.
  • Je mozne pouzit akykolvek syr (robila som zu aj s goudou).
  • Doporucujem lasagne nechat preed krajanim cca 10 min postat, aby bol rez krajsi (nie ako na foto kedy u nas uz nikto nebol ochotny cakat).

Comments